Missä menee uusi vanha Kiekko-Espoo?

Suomi-sarja / Haastattelu
KIekko-Espoo on palannut juurilleen.
Kuva © Kiekko-Espoo
Ensimmäistä kauttaan Kiekko-Espoota valmentava Mikko Juutilainen kertoi Kiekko-Espoon tavoitteista ja toiminnasta. Seuran urheilutoimenjohtajana on liigaikoni Kim Hirschovits.

Kiekko-Espoo on pelannut 10 ottelua Suomi-sarjaa. Päävalmentaja Mikko Juutilainen, missä Kiekko-Espoo menee?

- Menee hyvässä tilanteessa. Asioita on saatu rullaamaan vähän kuin itsestään, hyvällä mallilla.

Kiekko-Espoon nimessä on historian havinaa. Seuralla on hienoja perinteitä.

- Kiekkoyhteisölle nimen muutos on positiivinen ja tervetullut. Itselläni ei ole pitkäaikaista kokemusta Espoon kiekkoilusta, kertoo Juutilainen.

Kiekko-Espoon tavoitteena on saada toiminta urheilullisesti ja taustoiltaan uskottavaksi. Talkoohengessä, yhteisöllisyys toiminnan keskiössä, rakennetaan joukkuetta. Terveet arvot, urheilullisuus ja joukkueena toimiminen – millaista on kopin sisällä, Juutilainen listaa suuntaviivoja.

- Vakavasti otettava Suomi-sarjan joukkue, tiivistää Juutilainen.

Joukkueen pelaajista on espoolaisia ja Espoossa pelanneita suurin osa. Muutama ei ole koskaan aiemmin pelannut Espoossa. Joukkue on tietoisesti pyrkinyt mahdollisimman suureen espoolaisuuteen.

- Joukkueen rakentaminen alkoi vasta heinäkuussa. Espoolaisuus on tavoitteena, kertoo Juutilainen joukkueen kasaamisesta.

Mestiksestä ei joukkueessa keskustella eikä sen perään haihatella. Juutilainen keskittyy miettimään pelillistä puolta. Hyvät yksilöt pitää saada nivoutumaan yhteen joukkueeksi.

Urheilutoimenjohtaja ja pelaaja Kim Hirschovitsin kanssa päävalmentajan työskentely on kaukalossa samanlaista kuin muidenkin pelaajien kanssa. Roolit on saatu hyvin erotettua. Muillakin on kaukalon ulkopuolinen työ.

- Ei poliisikaan tuo käsirautoja mukanaan jäälle, naurahtaa Juutilainen.

Kaukalon ulkopuolella he keskustelevat joukkueen tilanteesta, tekevät ratkaisuja molempien virkojen puolesta. Päivittäisessä yhteistyössä ovat mukana myös valmentajat Eetu Pöysti ja Karo Koivunen.

Kiekko-Espoo pelasi perjantaina voitokkaan kotiottelu HC Giantsia vastaan. Lauantaina edessä on sarjan kärkikamppailu Nokialla Pyryä vastaan. Valmistautumisaikaa ei liiemmin ole.

- Koko viikon ajatus on viikonlopun peleissä. Eilinen peli oli eilinen, jokainen nautti hetken. Valmennus katsoi eilen videoita, ja bussimatkalla katsotaan videoita, Juutilainen kertoo valmistautumisesta.

Bussimatkan aikana ehtii vielä osan pelaajista kanssa käydä läpi vastustajan erikoistilannepelaamista. Olennaisinta on Juutilaisen mukaan keskittyä omaan peliin.
Juutilainen vakuuttaa kaikkien otteluiden olevan kovia pelejä. Ei ole niin väliä, vaikka perjantain vastus, HC Giants, on sarjan häntäpään joukkue, ja lauantaina on vastassa sarjakärki.

- Jokainen joukkue on mahdollista voittaa, ja jokaisesta voi tulla vaikea peli, summaa Juutilainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle