Miro Heiskanen tottui Leijonien kenttäpeliin nopeasti − "Tulee aika paljon hitaita lähtöjä NHL-peleihin verrattuna"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Iso-Britannialla oli Miro Heiskasessa pitelemistä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Miro Heiskanen pelasi perjantaina ensimmäisen MM-kisaottelunsa Tampereella. Leijonat murjoi Ison-Britannian lukemin 6−0.

− Ihan hyvältä tuntui ja oli kiva päästä messiin. Saimme hyvän voiton. Jengi sai paljon onnistumisia ja saimme pitää paljon kiekkoa, NHL-tähti veisteli.

Heiskanen saapui tiukalla aikataululla Suomeen ja hyppäsi likimain heti tositoimiin. Se ei kuitenkaan menoa hidastanut.

− Aika hyvältä tuntui koko ajan, eikä sitä huomannut, että on matkustanut paljon. Pääsin heti alusta asti hyvin mukaan, eikä tarvinnut paljon katsella. Se on hyvä juttu.

Heiskanen pelasi Isoa-Britanniaa vastaan Mikael Seppälän parina leijonapuolustuksessa.

− Hyvänoloinen pari ja hyvin toimi heti tänään. Hän on jämäkkä pakki, joka pystyy kiekonkin kanssa pelaamaan. Olen seuraillut Liigaa ja katsoin Tapparankin finaaleja. Hyvältä näytti koko ajan, kehaisi Heiskanen pakkipariaan.

Dallas Starsin virtuoosi antoi myös tunnustusta päivän vastustajalle.

− He taistelivat kovasti ja veskari pelasi hyvin. Niin kuin sanoin, saimme pelata paljon kiekon kanssa.

Jukka Jalosen Leijonat pelaa kahdeksalla puolustajalla, jolloin pareja muodostuu neljä. NHL:ssä pelataan kolmella parilla, joten jääaikaa kertyy varsinkin Heiskasen kaltaisille huipuille paljon. Ihan vastaavaa ei ole maajoukkueessa luvassa. Heiskasen peliaika Isoa-Britanniaa vastaan oli 19.12.

− Vähän se oli erilaista kuin mihin olen tottunut, mutta hyvin istui tuokin. Ihan samalla tavalla koetan pelata. Kaukalon koossa on aika paljon eroa, että nyt saa aika paljon luistella. Se on hyvä, sillä siitä minä tykkään.

Leijonat kohtaa Heiskasen ensimmäisissä otteluissa Isoa-Britannian lisäksi Itävallan. Puolustaja ei ollut varma, onko kahden köykäisemmän vastuksen kanssa mittelöinti optimaalinen tapa tulla turnaukseen sisään.

− Vaikea sanoa, mikä on helpoin. Nyt pääsi ainakin hyvin mukaan, kun sai hallita peliä. Vähän pelitapa on erilainen täällä, kun on isompi kaukalokin. Pyrin pelaamaan samalla tavalla kuin NHL:ssä. Täällä tulee aika paljon hitaita lähtöjä NHL-peleihin verrattuna. Se on ehkä isoin ero.

− En hirveästi tiedä mitään, muuten kuin sen jengikaveri (Michael) Rafflin veli (Thomas Raffl) pelaa siellä. En ole juurikaan seurannut heidän pelejään.

Suomi pelaa Itävaltaa vastaan lauantaina kello 16.20 alkavassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle