Miro Heiskanen on Leijonien mukana perjantain ottelussa – "Ennen NHL:n pudotuspelejä jo puhuttiin maajoukkueesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heiskanen saapui odottavaisin ja iloisin mielin median eteen ensimmäisen jääharjoituksen jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Torstaina Tampereelle saapunut Dallas Starsin huippupuolustaja Miro Heiskanen on valmis hyppäämään kaukaloon perjantaina. Heiskasen kausi päättyi seitsemännen pudotuspelin jälkeen NHL:ssä, mutta nälkää ja energiaa jäi sopivasti kotikisoihin.

Torstaina Tampereelle Leijonien vahvuuteen saapunut Miro Heiskanen hyppäsi mukaan odottavaisin mielin, vaikka kausi NHL:ssä Dallas Starsin riveissä päättyi vasta pudotuspelikierroksen seitsemännen pelin jälkeen.

– Ennen pudotuspelejä puhuttiin jo siitä, että jos pelit loppuu ja olen kunnossa, hyppään mukaan jengiin. Se oli aika itsestäänselvyys, sillä on aina kunnia-asia edustaa Leijonia. Se taitaa olla jokaisen pikkupojan unelma, Heiskanen avasi ensimmäisen joukkueen kanssa tehdyn jääharjoituksen jälkeen.

Huippupuolustajan peliaika oli NHL:ssä keskimäärin 25 minuuttia ottelua kohden. Kova pelitaakka ei Heiskasen mielestä enää paina harteilla, vaan keskittyminen on täysillä turnauksessa, joka alkaa hänen osaltaan huomenna ottelulla Iso-Britanniaa vastaan.

– Oma vireystila on hyvä. Välissä oli pari päivää aikaa palautua. Olen 100 prosenttisessa iskussa ja valmis pelaamaan huomenna. Finnairin suoralla lennolla tulin Dallasista, se helpotti paljon, Heiskanen naurahti.

Edellisen kerran Heiskanen puki leijonapaidan ylleen kaudella 2017–18, jolloin hän esiintyi niin nuorten kuin aikuistenkin MM-turnauksissa sekä olympialaisissa. Mitaleja ei tuolla kaudella haaviin tarttunut ja NHL-kausikin päättyi lyhyeen, joten Heiskanen haluaisi koko joukkueen tapaan pärjätä kotikisoissa.

– Hyviä muistoja on kyllä tuolta kaudelta. On aina hauskaa pelata maajoukkueessa ja silloin sainkin olla monessa mukana. Mitaleja ei silloin tullut, joten totta kai haluan menestyä täällä. Kyllä aina nälkä kasvaa, kun ei menesty. Sitä murehtii hetken, jonka jälkeen haluaa menestyä vielä enemmän.

Heiskanen oli edellisen kerran mukana maajoukkueessa kaudella 2017–18.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

"Haluan pitää sen oman jutun, enkä lähde muuttamaan mitään"

Heiskasen pelitapa nojautuu vahvaan kiekolliseen osaamiseen sekä ennen kaikkea luistelutaitoon. Pienemmästä kaukalosta suurempaan hyppääminen kasvattaa luistelun roolia, mutta peliaikaa ei välttämättä ole tarjolla yhtä paljon kuin NHL:ssä. Heiskanen ei vielä mieti rooliaan tai peliaikaansa, vaan keskittyy ainoastaan pelaamiseen.

– Se on varmaan hyväkin juttu, kun ainakin saa luistella paljon ja käyttää luistelutaitoa. Haluan pitää sen oman jutun, enkä lähde muuttamaan mitään. Myöskään peliajalla ei ole väliä, kaikki käy minulle. Pääasia on päästä pelaamaan.

Leijonien torstain harjoituksissa Heiskanen pelasi Mikael Seppälän pakkiparina, ja paikka on todennäköisesti sama myös perjantain ottelussa. 22-vuotias puolustaja oli mukana myös ylivoimalla.

– Olen muutamia Seppälän pelejä nähnyt ja hän on erittäin vahva puolustaja. Innolla odotan pelaamista hänen kanssaan. Ylivoimalla pelaan varmaan otteluissakin Sami Vatasen, Toni Rajalan, Valtteri Filppulan ja Harri Pesosen kanssa. He ovat fiksuja äijiä ja siinä on hyvä viisikko kasassa.

Nuoren puolustajan mieltä lämmitti myös joukkuekaveri Esa Lindellin saapuminen MM-ryhmään. 

– Lindell on hyvä vahvistus ja todella hyvä pelaaja. Hän on mukava kaveri ja on hyvä saada hänet tänne. Pikkuisen ehdimme jutella jo ennen turnausta, mutta aika nopeasti itse lähdin.

NHL:ssä numerolla neljä pelaava puolustaja ei saa omaa seurajoukkueensa numeroa, sillä numeroa kantaa Mikko Lehtonen. Heiskasen selkään painetaan maajoukkueesta tuttu numero 41. 

– Itselle ei ole numerolla niin paljoa väliä. Ei tarvitse lähteä siitä siis edes neuvottelemaan, Heiskanen heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle