Miro Heiskanen halusi parantaa peliään heikon Slovakia-ottelun jälkeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Heiskanen juhlimassa joukkuekavereidensa kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Miro Heiskanen summasi tehot 1+2, kun Leijonat eteni MM-finaaliin kotikisoissa yli Yhdysvaltojen. NHL-supertähti totesi, että välierä oli häneltä toistaiseksi paras ottelu.

− No joo oli varmasti paras kyllä. Toivottavasti huomenna pystyy vielä parantamaan. MM-välierä kotiyleisön edessä sytytti. Ei ollut paras peli Slovakiaa vastaan, niin halusin totta kai parantaa. Ei voi olla tyytyväinen, jos peli ei ole sillä tasolla kuin haluan.

Heiskasella on kokemusta myös Stanley Cupin finaaleista Dallas Starsin paidasta. NHL:ssä pelataan paras seitsemästä sarjoja, kun taas MM-jäillä homma ratkeaa laakista.

− Totta kai tämä on vähän nopeampi setti. Kerrasta poikki, tulos tai ulos. Ei ole varaa möhliä yhtään ottelua. Pelit tulevat nopeammin, mutta muuten on samaa tyyliä, huippupakki pohti NHL:n pudotuspelien finaalisarjan ja MM-turnauksen eroja.

Heiskaselta nähtiin lauantaina useita komeita kiekon ylöstuonteja. Jukka Jalosen valmennusjohdolta ei ole tullut hänelle pelaamisen suhteen ohjenuoria.

− Ei ollut mitään ohjeistusta. Nousen, jos itse näen, että on paikka nousta. Ei muuten kannata lähteä hönkimään. On samantyylistä kuin olen tottunutkin pelaamaan.

Yhdysvallat joutui pelaamaan Leijonia vastaan neljällä puolustajalla. Muun muassa Seth Jones urakoi kovat minuutit. Heiskanen pelaa seurajoukkueessaan paljon, joten hän tietää, miltä illan vastustajasta mahtoi tuntua.

− No onhan se (raskasta) varsinkin, jos joutuu pelaamaan paljon omissa. Jos pystyy kiekon kanssa pelaamaan, niin se helpottaa. Mekin saimme pitkiä hyökkäyksiä välillä, niin se totta kai väsyttää.

− Olihan meilläkin muutama pidempi jakso omissa, mutta niitäkin tulee pelissä. Välillä joutuu puolustamaan. Pitää vain luottaa omaan peliin ja kaveriin.

Heiskanen pelasi MM-kisoissa edellisen kerran 2018. Turnauksen vaatimustaso ei yllättänyt häntä.

− Sen tyylistä on ollut, mitä muistelinkin. Kovaa mennään. Varsinkin kahdessa viimeisessä vastustaja on tullut kovaa päälle. Valmistautuminen pitää saada paremmaksi, ettei päästetä kaveria johtoon heti alussa. Välillä toki pomppiikin, eikä sille voi mitään.

Heiskasella on muun leijonalauman tavoin mahdollisuus ottaa sunnuntaina MM-kultaa kotijäällä. Finaalissa vastaan tulee joko Kanada tai Tšekki

− Harvemmin minua ovat pelit jännittäneet. Lähden samalla tavalla kuin yleensäkin peliin. Hienoa olla täällä ja saamme hienon loppuhuipennuksen. Kannatti lähteä.

Heiskanen pelasi vielä alkusarjassa maltillisempia peliminuutteja, mutta välierässä hän vietti aikaa jäällä 21 minuuttia ja 36 sekuntia.

− Hyvin olen päässyt sisään tällä tyylillä. Olen tottunut siihen ja pysyn hyvin messissä, jos saan pelata paljon. Se pelataan, mitä tulee. Ei mitään valittamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle