Miro Aaltonen innoissaan uudesta haasteesta – KHL:n Podolsk vaihtuu Pietariin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Miro Aaltonen käytti EHT-turnauksen hyväkseen ja jäi päätösottelun jälkeen Pietariin hakemaan roolia SKA:ssa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Venäjän EHT-turnaus toi tauon KHL:n otteluohjelmaan. Samalla tehtiin sopimuksia pelaajasiirroista. Miro Aaltonen jäi Pietarin suurottelun jälkeen kaupunkiin etsimään itselleen uutta kortteeria.

Pukuhuoneen puolelta kuuluu aplodeja ja positiivisia huudahduksia. Vaikka Suomi on juuri hävinnyt Venäjälle, ei kukaan leijonapaitaisista vaikuta olevan pahoilla mielin.

Reissuviikon päätteeksi kaikki suuntaavat omiin joukkueisiinsa. Pietariin jää Miro Aaltonen.

– Ottelu oli hieno tapahtuma kaikin puolin, ja paljon oli yleisöä. Pelattiin ihan hyvin, mutta tietysti tuntui, että olisi ansaittu joku maali, Aaltonen pohtii.

– Venäjä voitti kahdella maalilla, ja ehkä ne olivat sen verran parempia. Vaikka meillä olikin monia maalipaikkoja. Kai joku tolppakin.

Aaltosella ei ole valittamista omasta alkukaudestaan Podolskissa.

– Olen päässyt pelaamaan paljon. Nyt tuli seuran vaihto ja olen siitä innoissani. Saan uuden tsäänssin, ja pääsen pelaamaan suurseurassa, Aaltonen tuumaa.

Omasta siirrostaan Pietarin SKA:han Aaltonen ei ole ollut etukäteen tietoinen.

– Jääkiekossa tapahtuu tuommosia. Mulle ilmoitettiin, että nyt tulee siirto SKA:han. Se ei ole mulle kuin yksi steppi lisää uralla. Se pitää yrittää ottaa hyvänä haasteena, Aaltonen toteaa.

Aaltonen jää suoraan EHT-turnauksen jälkeen Pietariin. Tiedossa on hotellimajoitus, ja heti maanantaina uuden seuran harjoitukset.

– Kun kyseessä on KHL:n huippuseura, niin on oma hommansa päästä pelaamaan. Siellä on kovaa kamppailua pelipaikoista. Ensimmäinen tavoite on ottaa rooli rooli joukkueesta, Aaltonen toivoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle