Miksi Kärpät on niin hyvä, Juho Lammikko?: "Kulttuuri ja organisaatio ovat kumpikin huipputasolla"

LIIGA / Haastattelu
Juho Lammikko siirtyi täksi kaudeksi Kärppiin Pohjois-Amerikasta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Runkosarjan puolivälissä Kärpät on haalinut kasaan yli kaksi kolmasosaa voittoja, ja jäänyt pisteittä ainoastaan neljässä ottelussa. Juho Lammikko avaa kokemuksiaan oululaisorganisaatiossa.

Kärpät on saanut ennen joulutaukoa yli 20 voittoa, siitä huolimatta keskushyökkääjä Juho Lammikon mukaan joukkueessa on vielä paljon potentiaalia irroitettavana.

− Hyvin on mennyt, mutta kyllä meillä on jokaisella osa-alueella parannettavaa. Tuntuu siltä että emme ole vielä parhaimpaamme pystyneet. Mukavaa on kuitenkin ollut.

Floridasta Ouluun vaihtanut Lammikko on 28 otteluun kerännyt kahdeksan maalia ja 20 syöttöpistettä. Tehotilasto on vakuuttavasti 23 pykälää plussan puolella. Ässien kasvatti jakaa kuitenkin kunnian ketjukavereilleen ja pysyy nöyränä.

− Hyvien ketjukavereiden kanssa on ollut hyvä pelata, he ovat auttaneet paljon. Positiivista henkeä on kopissa ollut, mutta mennään päivä kerrallaan ja koitetaan saada parhaimpamme irti.

Lammikko kertoo omia näkemyksiään siitä miksi Kärpät on niin hyvä.

− Siihen vaikuttaa moni asia, kuten laaja kokoonpano taitavia pelaajia, jotka menevät samalla punaisella langalla ja pelaavat joukkueen eteen, valmennus, joka peluuttaa pelaajiaan rohkeasti ja luottaa omiin pelaajiinsa. Kulttuuri ja organisaatio ovat kumpikin huipputasolla.

Lammikko ehti edustaa Florida Panthersia viime kaudella 40 ottelun verran. Tehopisteitä syntyi kuusi syöttöä, joista seurahistoriallisesti neljä syntyi samassa ottelussa. Siirtyminen Kärppiin tuli yllätyksenä.

− Nämä edellä mainitut asiat olivat avaintekijöitä, miksi siirryin Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen. Panthers tarjosi kesällä perustarjousta, jota en hyväksynyt, enkä ole ajatellut asiaa enempää.

− Keskityn nyt tähän kauteen ja Kärppiin, Lammikko päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle