Mikko Rantasella riittää tottumista Leijonien pelitapaan − "Olin vähän pihalla välillä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen ei ole huolissaan, vaikka Suomen peli olikin takkuista.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Suomi avasi MM-urakkansa tappiolla Yhdysvalloille. Mikko Rantanen tuskaili pelinsä kanssa, mutta ei näe aihetta huoleen.

Suomi aloitti kisaurakkansa 1−4 tappiolla Yhdysvalloille. Suomen joukkueen kirkkain tähti Mikko Rantanen niputti tuntemuksiaan ottelun päätyttyä Tampereella.

− Ensimmäisen erän jälkeen vähän oli takkuista. Paljon pelattiin ilman kiekkoa, ainakin toisessa erässä. Kolmannessa erässä oli muutama paikka tehdä maali. Toisessa erässä puolustettiin liikaa ja ei saatu oikein mylläköitä aikaan, Rantanen kertasi ottelun kulkua.

Suomen joukkueessa on paljon Rantaselle ennestään tuntemattomia pelaaja, joten turnauksen alkupuolella vaaditaan pitkäjänteisyyttä. Minkäänlaista huolenaihetta 26-vuotias NHL-tähti ei kuitenkaan näe.

− En kyllä ole huolissani. Ensimmäinen peli ja uusia ketjuja. Saattoi näyttää siltä, että oli pientä jännitystä, eikä luistelu ollut ihan sitä tasoa mitä vastustajalla. Olimme askeleen perässä, jonka myötä he saivat hyökkäyksiä. Mutta suunta eteenpäin.

Rantasella on paljon paineita niskassaan ja omassa pelissään Rantanen näkeekin runsaasti parannettavaa.

− Aika paljon parannettavaa. Ensimmäinen peli on kuitenkin nyt ohi ja pelit ovat parasta aikaa kehittää kemiaa ja sopia asioita. Pitää katsoa videota ja oppia. Meikäläinen pystyy parantamaan paljon.

Rantanen sai kolmannessa erässä huippupaikan, kun Sakari Manninen tarjosi kiekon Rantaselle. Edessä ammotti puoliksi tyhjä maali. Useimmiten Rantanen laittaisi vastaavasta paikasta pelivälineen verkkoon.

− Hieno syöttö "Manelta", mutta ei tänään sattunut menemään. En tiedä vedinkö kiekosta ohi vai mitä. 

MM-kisoissa pelataan kaksi metriä leveämmässä kaukalossa kuin NHL:ssä, eikä leijonien pelitapa ole sekään luonnollisesti lähellekään tapaa, jota Rantanen on tottunut noudattamaan Coloradossa.

− On se vähän erilaista tietysti. Saattoi näyttää siltä, että olin ajoittain vähän pihalla. Yritetään olla miettimättä liikaa niin saadaan huomiseen lentokeli ja ketjun peli rullaamaan.

Suomi pääsee unohtamaan tappion nopeasti, koska heti huomenna vastaan luistelee Saksa. Rantasen mielestä nopeasti saapuva seuraava koitos on positiivinen juttu.

− Harmittava ensimmäinen tappio, joten on kiva päästä huomenna yrittämään uudestaan. Ei tarvitse odotella liikaa.

− Tästä on vain suunta ylöspäin. Eiköhän ne kemiat tuosta parane.

» Lähetä palautetta toimitukselle