Mikko Rantanen ruoski itseään ja joukkuetta Ruotsi-tappion jälkeen: "Siinä on nyt joku sellainen puristus päällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen ei ole vielä kolmeen otteluun onnistunut maalinteossa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ruotsi veti maanantai-illan MM-trillerissä pidemmän korren. Mikko Rantasen mukaan kamppailussa olisi ollut tarvittavat paikat ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla.

Suomi hävisi maanantai-illan ottelussa Ruotsille voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1−2. Mikko Rantanen analysoi ottelun jälkeen Leijonien hyökkäyspelin olleen liian pakotettua, vaikkakin voittoon tarvittavat maalipaikat löytyivät. 

− Vähän ehkä maltti puuttui hyökkäyspelissä. Yritettiin väkisin pelata siihen keskelle, kuten muutaman kerran itsekin tein. Ruotsi puolusti keskustaa hyvin, joten olisimme voineet pelata enemmän laidoilla, antaa jättösyöttöjä ja pitää yllä liikettä, Rantanen kertasi.

Ennakkoasetelmissa Leijonien kanssa lohkovoitosta kamppailevien Yhdysvaltojen ja Ruotsin käsittelyssä Suomen hyökkäyspeli oli nihkeää. Rantasen mukaan pelaamisessa ei ole tarvittavaa rentoutta.

− Oli siellä paikkoja tehdä tarvittavat maalit. Siinä on nyt joku sellainen puristus päällä tai muu. Rentoutta pitää saada.

Rantanen itse sai kolmannen erän alkupuolella huippupaikan Ville Pokan tarjottua kiekon hänelle. Ruotsin maalivahti oli jo tilanteesta ulkona, mutta Rantanen ei saanut lyötyä kiekkoa maaliin kovan mailaviidakon läpi.

− Kyllä noista paikoista pitäisi maali tehdä. Lisää henkistä terävyyttä ja vahvempi maila, niin laitetaan kiekkoa reppuun.

Nokia-areenan jää on saanut turnauksen aikana paljon kritiikkiä osakseen. Rantasen mukaan se ei kuitenkaan ole tekosyy.

− Kiekko on välillä pomppinut vähän. Se on semmoista, en tiedä. Koitetaan kiinnittää erityisesti huomiota siihen, ettei pomppisi.

− Se on sama molemmille joukkueille. Jos jää on huono, pitää pelata simppelisti ja olla valmis siihen, että välillä kiekko pomppii. Ehkä se on henkistä hommaa.

Painimaaottelu Suomi − Ruotsi

Rantaseen kohdistuu MM-kisoissa valtavat odotukset, eikä tulosta ole toistaiseksi juurikaan tullut. Laiha henkilökohtainen tulos ei Rantasen mukaan johdu liiasta rentoudesta tai löysistä otteista.

− En mielestäni ole ottanut liian rennosti. Teen mielestäni paljon hommia. Puolustan, luistelen molempiin suuntiin kovaa, menen iholle ja taklaan. Ei tässä hirveän rennosti voi ottaa.

Ruotsi-ottelu oli tähän mennessä Suomen otteluista fyysisin. Ruotsin pelaajat joutuivatkin muutamaan otteeseen turvautumaan painiotteisiin, varsinkin Rantasta ja Teemu Hartikaista vastaan.

− Ei siinä mitään, kyllä se (roikkuminen) on ihan ymmärrettävää. Kyllä meidänkin pakit roikkuvat vastustajissa. Kyllä siellä painetaan hommia. Se tila ja aika tulee, kunhan vain jaksetaan ensimmäiset viisitoista sekuntia pysyä kiinni kiekossa.

Ottelun tuomarilinja oli vaihteleva. Raitapaidat saivatkin muutaman kerran kovaa palautetta osakseen, varsinkin Suomen vaihtoaitiosta.

− Vähän pehmeä se "Stretsin" jäähy oli, mutta en niistä muista valita. Kyllä se oli selkeä koukku jatkoajalla. Tuomaritkin yrittävät parhaansa.

− Tiukoissa peleissä, varsinkin lopussa, pilli menee usein taskuun, jonka myötä pelaajat ratkaisevat pelit. Ei kai siinä, ei valiteteta siitäkään.

Tärkeimmät ottelut vasta ensi viikolla

Nokia-areenan tunnelma on ollut toistaiseksi pelatuissa otteluissa korkeimmillaan juuri eilisessä Ruotsi-ottelussa. Rantanen harmittelikin fanien puolesta, ettei joukkue saanut kaavittua ottelusta voittoa.

− Oli hyvä meininki ja Suomen kannattajat pitivät yllä hyvää mellakkaa. Harmi kun ei saatu voittoa kaavittua faneille, jotka tulivat maanantai-iltana myöhään katsomaan ottelua. Hyvä meininki ja kivoja pelejä pelata. 

Turnaus jatkuu Suomen osalta keskiviikkona, kun vastassa on Ranska. Heikohkosta alusta huolimatta Rantanen ei työnnä "päätä pensaaseen".

−Tässä on aikaa vielä paljon. Tärkeimmät ottelut tulevat vasta ensi viikolla. Tottakai voittoja pitäisi ottaa, jotta saataisiin hyvä lohkosijoitus. Harmittavaa, ettei saatu toista tarjolla ollutta pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle