Mikko Niemelä peräänkuuluttaa Pelicansin kokeneelta osastolta suunnannäyttämistä

LIIGA / Haastattelu
Mikko Niemelä pelaa ensimmäistä kauttaan Pelicansissa.
Pelicans hävisi KooKoolle keskiviikkona Lahdessa numeroin 4–3. Puolustaja Mikko Niemelä tiedostaa tuloksellisesti heikon alkukauden, mutta näkee pelin kehittyneen isossa kuvassa.

Pelicans kohtasi keskiviikon kierroksella KooKoon, kun Olli Salon luotsaama nippu saapui Lahteen vieraaksi. Pelicansin tavoin nihkeästi kauden aloittanut KooKoo vei täyden pistepotin mukanaan ja siirtyi sarjataulukossa pisteen kaulalla Pelicansin edelle.

Reilut 16 minuuttia kellottanut puolustaja Mikko Niemelä näki tappiopelissä myös positiivisia asioita.

– Pelillisesti pelasimme ihan hyvän pelin, jos vertaa alkukauteen noin yleisesti. Maaleja annamme turhaan ja siihen hävisimme tänäänkin. Aina kannattaa miettiä kuitenkin niitä hyviäkin asioita, meillä oli kuitenkin tänään ihan hyvä peli. Mieluummin häviää hyvällä pelillä kuin huonolla pelillä.

Keskiviikon ottelussa Pelicans pelasi ensimmäisen ja kolmannen erän varsin mallikasta jääkiekkoa, mutta toinen erä oli selkeästi haastavampi.

Pussinokille sattui toistuvasti kiekonmenetyksiä ja KooKoo pääsi useaan otteeseen hyökkäämään ylivoimaisena, minkä lisäksi vierasjoukkue viimeisteli kolme maalia toisessa erässä. Tähän liittyen Niemelä peräänkuulutti rentouden merkitystä.

– Tuloksellisesti meillä on ollut mollivoittoisempaa. Ihminen on ihminen, ja varmaan ajattelee että meidän täytyy voittaa ja halutaan voittaa. Sieltä pitäisi kuitenkin löytyä se oikeanlainen rentous.

Tulos luonnollisesti ohjaa tekemistä, mutta Niemelän mukaan vastoinkäymisiä tulisi sietää paremmin.

– Jos tulee yksi maali omiin, niin pitäisi ymmärtää se, että olemme hyvä joukkue ja jatkaa vain pelaamista, eikä ylipelata ja yliyrittää tilanteita. Sitä kautta niitä virheitä ja maaleja tulee yleensä vain lisää, näin siinä varmaan tänäänkin vähän kävi.

Suomessa kolme kertaa mestaruuden voittanut Niemelä kuuluu joukkueen kokeneempaan osastoon. 32-vuotias puolustaja näkee, että joukkueen kokenut osasto pystyy ottamaan vielä enemmän roolia tiukoissa paikoissa.

– Varmaan se on sellainen asia mihin meidän pitää kiinnittää enemmän huomiota, että mitä me tehdään tuolla vaihtoaitiossa kun on vaikeaa. Kuka puhuu, mitä puhuu ja mitä tapahtuu sitten. Se ei tietenkään ole aina ihan niin yksinkertaista, kun on iso porukka kyseessä. Kaikkien pitää toki pystyä niissä tilanteissa parantamaan, mutta varmasti meiltä iäkkäämmiltä sitä suunnannäyttöä niihin hetkiin kaivataan vielä lisää.

Viime kaudella Kärpissä ja Brynäs IF:ssä pelannut Niemelä saapui täksi kaudeksi Lahteen. Kokenut puolustaja on tullut päivä päivältä enemmän sinuiksi sukunimikaima Tommi Niemelän pelikirjan suhteen.

– Pelaamme vähän eri lailla mihin olen tottunut. Viimeiset kaksi peliä on tuntunut hyvältä ja alkaa löytyä niitä hetkiä, kun hoksaa mitä pitää tehdä ja missä on joukkuekaveri. Se on ihan luonnollista, että se vie aikansa. Helsingissä tuntui hyvältä ja tänään tuntui hyvältä pääsääntöisesti, se on ihan hyvä merkki.

Siitä ei kuitenkaan ole pelkoa, että Niemelä tuudittautuisi vain pelituntuman paranemiseen.

–Toki niin kuin sanoin, niin tulokset eivät ole olleet sitä mitä haluamme ja sehän tietysti usein painaa vaakakupissa enemmän kuin se suoritus. Ei voi ajatella, että meillä menisi erityisen hyvin tai itselläni menisi erityisen hyvin. Mutta näen, että nyt tuntuu koko ajan paremmalta ja luistin liikkuu paremmin mitä alkusyksyllä. Sillä lailla tuntuu itsestä ihan hyvältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle