Mikko Manner tietää syyt tappioon − "Yliyrittäminen ja liika into taisivat kustantaa meille tämän ottelun"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Manner
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli tappiollisen ottelun jälkeen hivenen harmistunut, mutta positiivisen kiekkovelhon huumorisuoni sykki myös hävityn ottelun jälkeen.

Kärpät palasi karanteenin jälkeen kaukaloihin Pelicansia vastaan keskiviikkoiltana. Kärpät hävisi vähämaalisen kamppailun lukemin 1−2.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli ottelun jälkeen harmistunut, mutta näki myös mannermaiseen tapaan positiivista joukkueensa esityksessä.

− Alkuun tultiin raikkaalla jalalla ja luotiin maalipaikkoja hyvin, vaikka vastustaja pelasi hyvää lätkää.

Vierailijat pelasivat laadukasta puolustuspeliä, mikä pakotti Kärpät yrittämään maalintekoa parhaimpien maalintekosektoreiden ulkopuolelta.

− Pelicans oli juuri tuon verran parempi tänään. Kaikki kunnia heille, he puolustivat hyvin, saneli Manner.

Pitkä tauko näkyi Kärppien pelaamisessa yliyrittämisenä ja liiallisena puristuksena.

− Kyllä siellä kentällä oli sellaista yliyrittämistä ja ei meidän tyylistä peliä. Kova yritys ja liiallinen into näkyi siten, että meidän viisikkopeli ei käynnistynyt oikien missään kohtaa.

Kärppien kiekkollinen peli näytti ontuvalta ja kiekolliset ratkaisut olivat vajavaisia. Joukkueen suorittaminen näytti höntyilevältä.

− Me yritetään pelata aggressiivista puolustuspelaamista, niin näyttää se meidän peli välillä normaalistikin höntyilyltä, naurahtaa Manner.

Joukkueen kiekollinen peli kärsi myös siitä, kun joukkueen kaksi parasta puolustajaa, Shaun Heshka sekä Libor Šulák olivat poissa illan pelistä. Molemmat pelaajat ovat Liigan eliittiä mitä tulee kiekolliseen suorittamiseen. Manner ei kuitenkaan allekirjoita että kaksikon puuttuminen olisi maksanut Kärpille tappion.

− Herrat eivät ole pelikykyisiä tällä hetkellä. Katsotaan, milloin saadaan heidät kehiin. Kaikki tietävät, kuinka hyviä pelaajia he ovat, päättää Manner.

» Lähetä palautetta toimitukselle