Mikko Manner odottaa tiukkaa Saksa-peliä: "Tulossa on taktisesti todella kova ottelu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi on valmis Saksaa varten.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomi lähtee B-lohkon loppurutistukseen kohtaamalla ensimmäisenä Saksan. Lohkossa on kaikki vielä auki pudotuspelipaikkojen suhteen, joten kaikki pisteet ovat tärkeitä.

Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner on varma, että Saksa-ottelusta tulee tiukka. Keskieurooppalaiset ovat olleet vahvassa nosteessa jo pitkään.

− Saksa on erittäin kaksinkamppailuvahva joukkue, joka on vahva molempien maalien edustalla. He suojelevat omaa maaliaan viidellä pelaajalla erittäin hyvin ja ovat erittäin kurinalainen joukkue.

− Mailat ovat jäässä ja keskustassa. He pelaavat kaksivaiheista jääkiekkoa ja iskevät kovaa kiinni ja jos eivät pääse, niin puolustavat tiukasti keskustaa, Manner taustoitti.

− Tulossa on taktisesti todella kova ottelu, mutta myös yksilötasolla kaksinkamppailu, kiekossa pysyminen ja mailakamppailupeli ovat tärkeitä. Varmasti pienten marginaalien peli ja heti alusta asti täytyy saada parasta pöytään.

Saksan kuvioihin on perehdytty huolellisesti. Suomen videovalmentaja Jukka Varmanen on koostanut paketin koko joukkueen katsottavaksi ja Manner kehuikin Varmasta.

− Olemme valmistautuneet normaaliin tapaan. Varmanen on tehnyt erinomaista työtä valmistamalla meidät muut valmentajat siihen, mitä sieltä on odotettavissa. Vastus yksinkertaisesti sanottuna kovenee.

Suomelta Manner odottaa joukkueen omaa peliä.

− Sellaista hyvää yhteispeliä ja Leijonien identiteettiä halutaan tietysti nähdä kaikilta. Suunta on täysin oikea, nyt pitää vain koko ajan pysyä keskittyneenä ja terävänä, kun pelin aika on.

Suomen peli on heitellyt pitkin turnausta ja Manner naurahtikin kysyttäessä, että täydellinen peli olisi mahtavaa saada, mutta se ei ole järin yksinkertaista.

− Löytyykö koskaan sitä täydellistä kuusikymppistä, siitähän me kaikki aina haaveilemme. Yritetään koko ajan saada selkäytimeen omaa pelaamista valmistettua. Tiettyä tylyyttä, kurinalaisuutta, yksinkertaisuutta ja kuitenkin sitä kautta pelin flow'n ja virtauksen pitämistä meillä.

− Tiedämme mitä se vaatii, mutta samaan aikaan toteuttaminen ei aina ole niin yksinkertaista. Myös vastustaja laittaa aina oman lusikkansa soppaan. Nyt vain eletään hetkessä, yritetään tehdä asioita koko ajan mahdollisimman hyvin siinä hetkessä, Manner totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle