Mikko Manner: "Vaihtoehdoksemme jäi joko luovuttaa tai puolustaa, päätimme puolustaa"

LIIGA / Haastattelu
Voitto vaati Kärpiltä jälleen täyden työn, eikä Mannerkaan äänijänteitään säästellyt.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kärpät oli kotikaukalossaan jälleen pelillisesti ottavampi osapuoli. Kuvaavaa on, että HPK:lle merkattiin 50 laukausta, tosin laukauksista 40 % meni ohi maalin. Kärpät laukoi ottelussa vain 21 kertaa.

– HPK oli tänään hyökkäyspelissä paljon parempi. Kun emme päässeet hyökkäämään, niin sen jälkeen vaihtoehdoksi jäi joko luovuttaa tai puolustaa, ja tottakai silloin puolustetaan. Haluaisimme hyökätä paremmin, mutta kun vastustajalla liikkuu jalka noin hyvin, syötöt kulkevat ja kääntävät peliä nopeasti, niin silloin ollaan puolustuskannalla ja taistellaan.

Kärpät joutui nojautumaan ottelussa loistavasti torjuneeseen maalivahti Veini Vehviläiseen. Joukkueen suuruutta osoittaa kuitenkin se, ettei se lannistu, vaikka oma pelitapa ei toimikaan, niin uusia keinoja kehitellään ja ne auttavat voittoihin.

– Löysimme keinot suojata omaa maaliamme ja Veini otti supertorjuntoja. Johtavat pelaajamme pelasivat tänään erinomaista alivoimaa, heittäytyivät kiekkojen eteen, mailat olivat oikeilla paikoilla. Sitä kautta taistelimme voiton ja ansaittiin vähän onneakin. Hyvää uhrautumista, olimme sen päälle tehokkaita, niin tässä on tulos.

Finaalisarjassa on välillä pohdittu sitä, että onko ero finaalijoukkueiden välillä voittamisen kulttuurissa. Kärppien peli ei suju, mutta mestaruus on enää yhden voiton päässä.

– Meillä on mahtavia pelaajia, he ovat varmasti tottuneet ottamaan tällaisia taisteluvoittoja. Tänään olimme onnekkaita ja taistelu jatkuu, Manner sanaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle