Mikko Leinonen on innoissaan CHL-kaudesta – ”Tänä vuonna menemme pitkälle”

CHL, LIIGA / Haastattelu
Mikko Leinonen on hyvällä tuulella, kun kova kansainvälinen sarja alkaa jälleen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tappara on ollut Liigassa kestomenestyjä, mutta CHL:ssä joukkue ei ole vielä kertaakaan edennyt neljän parhaan joukkoon. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen haluaa siihen muutoksen.

CHL:n avaustilaisuus medialle järjestettiin maanantaina Tampereella. Paikalla olivat edustajat kaikista neljästä suomalaisseurasta. Liigassa nähdään vanhat tutut Kärpät sekä Tappara sekä uusina tuttavuuksina HPK ja Pelicans.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen haluaa joukkueensa menestyvän tällä kaudella aiempia vuosia paremmin. Leinonen painottaa myös sitä, että kyseessä on todellakin kovatasoinen kilpailullinen sarja. Kokeneen toimitusjohtajan mukaan keskieurooppalaiset seurat satsaavat tosissaan tähän sarjaan isoilla budjeteilla.

− Playoffeihin olemme kyllä selvinneet, mutta finaaliin tai edes välieriin emme ole vielä päässeet. Siihen haetaan nyt muutosta.

Koska suurin osa CHL-otteluista pelataan Liigan ollessa käynnissä, aiheuttaa se tiettyinä viikkoina normaalia tiiviimpää ohjelmaa. Matkustuspäivätkin kun pitää ottaa huomioon vieraspelien yhteydessä. Tappara pyrkii käyttämään normaalia laajempaa pelaajarinkiä tasatakseen näiden viikkojen tuomaa rasitusta.

− Jokainen peli on uusi peli ja uusi mahdollisuus. Ne pitää vaan sisältää tähän Liiga-rytmiin. Viikonloppupelejä on vähän vähemmän (CHL:ssä) , se on yksi iso ja heikko asia.

Tampereella yleisö ei ole ottanut CHL-pelejä vastaan vielä aivan toivotulla tavalla. Vaikka Tapparalla katsojamäärät ovat olleet tasaisessa nousussa, toivoo Leinonen vielä pientä nytkähdystä. Tavoitteena on päästä peräti 5500−6000 katsojan määriin. Hänen mukaansa menestyminen herättää aina mielenkiintoa, mutta hän toivoo apuja myös medialta.

− Toivon että media kiinnostuu (CHL:stä) enemmän. Median apua tarvitaan kertomaan mielenkiintoisesta sarjasta. Tämä on koko Tampereelle tärkeä juttu, kun joukkue pärjää. CHL on osoittanut myös sen, että jääkiekkoa pelataan hyvällä tasolla useassa eri maassa. Enää se ei ole pelkästään suomalaisten, ruotsalaisten ja tšekkien varassa, vaan hyviä joukkueita tulee myös muista maista.

− Olen erityisesti innostunut Englannin noususta, sieltä on tullut kovia joukkueita. Samoin norjalaiset ovat tulleet kovalla rytinällä.

Kannattajatoiminta on yksi osa-alue, josta suomalaisilla on opittavaa eurooppalaisilta kanssaveljiltään. Hallit ovat täynnä väkeä ja tunnelma on huikea. Ottelut ovatkin enemmän tapahtumia, kuin pelkästään otteluita, joita ne kotimaassa tuntuvat pitkälti olevan.

Katso Mikko Leinosen Jatkoajalle antama videohaastattelu:

» Lähetä palautetta toimitukselle