Mikko Lehtonen sai kapteenin kirjaimen kannettavakseen: "Suuri kunnia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtonen alusti Leijonien avausmaalin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tšekkiä vastaan kapteenina toiminut Mikko Lehtonen näki joukkueensa suorituksessa hyviä asioita, vaikka Leijonat hävisikin selvästi. Puolustaja näki häviön syyt ja suuntasi katseensa jo kohti seuraavaa ottelua.

Vaikka Leijonien turnaus on sisältänyt toistaiseksi kaksi tappiota, ei Tšekkiä vastaan kapteenina toiminut Mikko Lehtonen ollut otteluista näreissään.

− Ei tässä mitään ihmeellisiä tarvitse ruveta puimaan. Kaksi ottelua olemme hävinneet ja tiedämme miten pystymme voittamaan. Ei muuta kuin huomista kohti, Lehtonen totesi.

− Omasta näkökulmasta meillä oli paikat voittaa tämä ottelu. Olimme kuskin paikalla monesti, mutta kaveri tarjoili tuollaista vähän passiivisempaa pelaamista vastahyökkäyksillä, mikä oli tänään meille myrkyllistä. Koetetaan ottaa opiksi siitä.

Lehtonen sai kunnian olla joukkueen kapteenina lauantain ottelussa ja oli kiitollinen siitä.

− Suuri kunnia. Kaikki eivät pääse pukemaan Leijona-paitaa päälleen, puhumattakaan kapteenin C-kirjaimen pitämisestä. Kannan sitä suurella ylpeydellä ja kapteenius ei ole  mikään itsestään selvä asia, joten koetetaan olla sen arvoinen. Koettaa vaan johtaa esimerkillä ja sanoa muutamat jutut. Ei syytä lähteä vaihtamaan mitään asioita.

Puolustuspäässä Leijonilla on ollut kuluneessa turnauksessa viilaamisen varaa, ja Lehtonen kuvasi, miten joukkue lähtee kohti isänpäivän ottelua.

− En osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, minkälaisia maaleja olemme päästäneet, mutta ainakin nuo vastahyökkäyksistä johtuvat maalit pitää kitkeä pois ja puolustaa paikat pois.

− Uskon, että me kaikki tiedämme, missä voimme olla parempia ja varmaan tarkastetaan niitä tänään. Pitää olla jämäkämpi, puolustaa kärsivällisesti ja saada tulevista paikoista
tehtyä maalit, Lehtonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle