Mikko Lehtonen ei selitellyt Jokereiden tappiota hurjasta ottelutahdista huolimatta − "Meillä on hyvä tila ja saimme tästä vähän uutta kiukkua"

KHL / Haastattelu
Mikko Lehtonen ruoti Jokereiden tappiota.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hävisi Tallinnassa pelattujen otteluiden toisen näytöksen Severstal Tšerepovetsille 5−2. Samalla katkesi helsinkiläisjoukkueen 14 ottelun mittainen pisteputki.

Jokerit oli saanut pisteitä 14 ottelusta ennen lauantaina kamppailua Tallinnan Tondiraban jäähallissa. Severstal Tšerepovets yllätti suomalaisryhmän viikonlopun toisessa ottelussa.

Lauantain ottelu alkoi vain 18 tuntia edellisen mittelön päättymisen jälkeen. Jokerit pystyi vielä avauserässä vastaamaan venäläisvastustajan liikkeeseen, mutta toisessa erässä takaiskuja tuli omiin kolmen maalin verran.

Mikko Lehtonen totesi kamppailun jälkeen, ettei joukkue pystynyt lauantaina parhaimpaansa.

− Pystymme parempaan. Severstal pisti meidät tänään ahtaalle. Ehkä aikataulu näkyi pienenä väsymyksenä. Vaikea sanoa. Neljä peliä viikon sisään saattoi näkyä otteissa.

Severstal riisui Jokerit aseista

Perjantaina Jokerit pystyi puhkomaan kenttää nopeilla ratkaisuilla ja vauhdikkaalla kiekon ylöstuonnilla. Lauantaille Severstal oli keksinyt omat keitoksensa.

− He antoivat kovaa painetta, emmekä saaneet peliä auki. Emme päässeet pelaamaan kiekolla ja kääntämään peliä riittävästi, Lehtonen tuumi.

Kolmanteen erään lähdettäessä Antti Niemi sai tehdä tilaa Janis Kalninsille tilanteen ollessa 4−2, mutta latvialainenkin joutui antautumaan vielä kertaalleen.

− Yritimme herätellä joukkuetta kolmanteen erään ja jatkaa painetta.

Vaikka muhkea pisteotteluiden putki menikin poikki, ei jokerileirissä jäädä surkuttelemaan.

− Tappio tulee ennemmin tai myöhemmin. Tiistaina on seuraava peli ja mahdollisuus kääntää kurssi. Meillä on hyvä tila ja saimme tästä vähän uutta kiukkua, Lehtonen analysoi.

Tondiraban viikonlopusta jäi kaikin puolin hyvä jälkimaku.

− Hyvä fiilis ja hallissa oli sankoin joukoin kannattajia. Mökä kuului hienosti jäälle asti. Ainut huono puoli oli jään kunto. Se oli aika huono.

» Lähetä palautetta toimitukselle