Mikko Kokkonen tuli Lahteen ottamaan seuraavan stepin kohti NHL:ää – "Antoi intoa vielä enemmän, että sinne pääsisi joku päivä NHL:n puolelle"

LIIGA / Haastattelu
20-vuotias Mikko Kokkonen siirtyi täksi kaudeksi Jukureista Pelicansiin.
Kuva © Juuso Koro
Lahtelaiset onnistuivat hakemaan Tampereelta kaksi pistettä viime hetken tasoituksen turvin. Jatkoaika jututti pelin jälkeen hyvää alkukautta lahtelaisten alakerrassa pelannutta Mikko Kokkosta.

Pelicans näytti Tampereella sitkeytensä ja nousi jatkoajalla aina voittoon asti. Kahden erän jälkeen kotijoukkue johti jo peliä 3–1 lukemin. Pelicans löysi päätöserään uuden vaihteen ja näin joukkue ryösti kaksi pistettä mukaansa mastojen juurelle. Lahtelaisten alkukauden onnistujiin lukeutuva puolustaja Mikko Kokkonen löysi selkeän syyn nousulle.

– Alettiin pelaamaan! Unohdettiin sellainen turha miettiminen ja laitettiin jalat töihin. Kiekko päätyyn ja perään. Saatiin siten hallinnasta kiinni, Kokkonen summaa nousun.

Pelicansin pelin kaksi ensimmäistä erää olivat nihkeitä. Ilves oli kuskina illan kamppailussa ensimmäiset 40 minuuttia. Kokkonen näkikin selkeitä syitä lahtelaisten vaikeuksille.

– Oltiin kevyitä omassa päädyssä. Ei saatu ensimmäistä iskua perille, ja kaveri sai hyrrän pyörimään. Oli todella vaikeat kaksi ensimmäistä erää tänään. Hatunnosto koko jengille, että noustiin kolmannessa erässä tasoihin ja jatkoajalla ohitse.

Kokkonen on pitänyt lahtelaisten ilmapiiristä

Pelicansin alkukausi on ollut pirteähkö tuloksellisesti. Lahtelaiset löytyvätkin sarjataulukosta tämän illan jälkeen sijalta kaksi. Viiteen otteluun Pelicans on kerännyt yhdeksän pistettä. Täksi kaudeksi Mikkelistä Lahteen saapunut lahjakas puolustaja on pitänyt näkemästään tähän asti.

– Tähän ilmapiiriin ja arjen laatuun olen tyytyväinen. Kovaa mennään ja kehitetään yksilöitä. Sitä kautta joukkuekin pärjää paremmin. Pelit on kulkenut hyvin. Nyt pitää vain jatkaa samaa rataa ja toki parantaa tekemistä joka pelissä.

Vaikka pelit ovat sujuneet Pelicansilta hyvin, niin puolustaja näkee myös kohteita missä lahtelaisten on tultava paremmiksi, jotta hyvät tulokset kaukalossa myös jatkuvat läpi kauden.

– Meidän pitää puolustaa paljon jämäkämmin. Pitää pystyä pysymään hyökkäyspäädyssä paremmin kiekossa, ja sitä kautta saada maalipaikkoja viisi vastaan viisi -pelissä.

Kokkonen tuli Lahteen ison vastuun ja kehittymisen perässä. Alkukaudesta Kokkoselle on tullut mukavasti vastuuta, kun viiteen otteluun puolustaja on nakuttanut neljä tehopistettä. Maalitili puolustajalla on kuitenkin vielä avaamatta. Peliaikaa Kokkoselle tulee noin kaksikymmentä minuuttia peliä kohden.

– Joo kyllä pitää olla tyytyväinen, että miten alkukausi on lähtenyt käyntiin. Vielä on paljon parannettavaa. Kovasti tehdään töitä, että kehitytään mahdollisimman paljon. Sitä kautta tulee enemmän tehojakin.

Kokkonen kävi viime kauden päätteeksi Toronto Maple Leafsin farmijoukkueessa pelaamassa. Niistä peleistä lupaukselle jäi paljon positiviisia asioita mukaan. Kokkonen haluaa selkeästi takaisin Pohjois-Amerikkaan ja taalajäille.

– Se oli aivan huikea reissu! Antoi intoa vielä enemmän, että sinne pääsisi joku päivä NHL:n puolelle. Puitteet ovat kunnossa. Se miten siellä hommat hoituvat on mahtavaa. Pelit kulkivat hyvin. Lisäksi sai paljon itseluottamusta ylöspäin. Siitä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle