Mikael Seppälä haluaa jälleen pysäyttää Juraj Slafkovskýn − "Täytyy antaa hänelle vähän keppiä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Seppälä taitaa puolustamisen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Suomi päätti MM-alkusarjan voittoon Tšekistä maalein 3−0. Puolustaja Mikael Seppälä kehui joukkoja niin hyökkäys- kuin puolustustekemisestäkin.

− Oli meiltä tyly matsi. Puolustimme hyvin koko pelin ja teimme tarvittavat maalit. Kyllä Tšekki hyvin yritti, mutta saimme heidät pidettyä pois maalipaikoilta. Oli sillä tavalla taktinen peli, että molemmat pelasivat paljon trapia ja oli vaikea päästä hyökkäämään kunnolla.

Seppälä tarjoili hienon syötön Leijonien kolmanteen maaliin, jonka iski Toni Rajala. Tapparassa leipänsä tienaava Seppälä murjaisi omista kiekollisista kyvyistään humoristisesti.

− Kerrankin sitä näkee jotain. Harvemmin, mutta onneksi tänään.

Seppälän pakkiparina hääri NHL-supertähti Miro Heiskanen. Dallas Stars -kaksikko Heiskanen ja Esa Lindell sekä Mikko Lehtonen kahmivat tiistaina valtaosan peräpään peliminuuteista.

− Kyllähän siinä on hyvä pelata. Hän on hyvä kaikessa. Yllättävän vähän peluutus vaikutti, sillä yleensä joutuu vähän potkimaan jalkoja hereille. Nyt pysyi ihan hyvin tatsi.

Leijonat kohtaa torstaina puolivälierässä Slovakian, joka on kiekkoillut alkulohkovaiheen Helsingissä A-lohkossa.

− Siitäkin tulee varmasti kova peli. En ole yhtään heidän pelejään katsonut, eli varmasti sitä tietää keskiviikkona enemmän. Heillä on varmasti taitoa ja kamppailuvoimaa, Seppälä tiedostaa.

Suomi voi lähteä tärkeään peliin luottavaisena, sillä tolppien välissä on kisojen parhaimmistoon kuuluva maalivahti Jussi Olkinuora. Hänellä on vyöllään huimat neljä nollapeliä ja yksi päästetty maali viidessä ottelussa.

− Siellä on sellainen muuri maalissa. Rännikiekoissa puhumme ääneen, että mitä teemme. Jussi on hyvä niissä ja hän osaa itsekin katsoa ne, eikä tarvitse välttämättä edes huutaa. Maalin edestä yritämme siivota kavereita, jotta Jussi näkee kiekot hyvin, Seppälä taustoittaa yhteistyötä maalivahdin kanssa.

Slovakian hyökkäyksessä on jo olympialaisissa säväyttänyt ja seuratasolla TPS:ssä Liigaa pelaava Juraj Slafkovský. Seppälä pysäytti nuoren hyökkääjän Liiga-finaaleissa. Sama temppu on tarkoitus toistaa MM-puolivälierässä, vaikka Tappara-pakki slovakille tunnustusta antaakin.

− On kova poika pelaamaan. Hänkin tykkää rouhia maalilla, niin täytyy antaa hänelle vähän keppiä sitten.

Suomen ja Slovakian välinen puolivälierä pelataan torstaina kello 20.20 Tampereen Nokia Arenalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös