Mikael Granlundista oppia imenyt kapteeni Roni Hirvonen arvioi Nuorten Leijonien vahvuuksia − "Meillä on kova luonne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Roni Hirvonen on Nuorten Leijonien kapteeni.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Nuorten Leijonien kipparina Edmontonin turnauksessa toimiva Roni Hirvonen hehkutti oman ketjunsa yhteen loksahtanutta peliä sekä joukkueen ehjää suoritusta Latviaa vastaan.

Suomi selvitti nuorten MM-kisojen avausottelussaan Latvian tieltään maalein 6−1. Aatu Rädyn, Joakim Kemellin ja Roni Hirvosen muodostama ykkösketju oli hurjassa vireessä. Kemell paukutti kaksi maalia ja antoi kaksi syöttöä päälle.

Nuorten Leijonien kapteeni, itsekin pisteitä niittänyt Hirvonen, kehui ketjukaveriaan vuolaasti.

− Hänellä on uskomaton laukaus ja hän tietää, missä päin jäällä pitää olla. Kemell on helppo löytää ja hänen kanssaan on hauska pelata. Hän on kaiken lisäksi nopea pelaaja ja löytää maalipaikat hyökkäysalueella. Sama pätee meidän koko ketjuumme. Olemme kolme älykästä pelaajaa.

Suomi nappasi kisojen avausottelustaan vakuuttavan voiton, joten turnausta on hyvä jatkaa kohti tulevia kamppailuita.

− Tämä oli hyvä alku meille, mutta aina on myös parannettavaa. Meillä on nyt enemmän itseluottamusta kohti toista ottelua mentäessä. Meillä on kova luonne, vaikka olemme tiukassakin paikassa. Pystymme nousemaan ja uskomaan omaan juttuumme. Luonteemme on yksi vahvuuksistamme, Hirvonen totesi.

Uusi mahdollisuus

Liki sama nippu nuoria suomalaisia oli vuodenvaihteessa Edmontonissa, kun nuorten MM-kisat päätettiin keskeyttää koronaviruksen leviämisen takia. Nyt katras saa uuden tilaisuuden.

− Olemme innoissamme siitä, että saimme vielä yhden mahdollisuuden pelata täällä ja taistella kullasta. Rakennamme peli ja päivä kerrallaan. Paljon ehtii tapahtua alkulohkossakin.

Hirvonen oli Nuorten Leijonien kapteeni myös kesken jääneissä kisoissa. Hän kantaa C-kirjainta ylpeydellä. Oppia kapteeniuteen ja johtamiseen hän on imenyt vuoden 2011 MM-kultasankarilta.

− Suomen joukkueen kapteenius on iso kunnia. Se on ollut unelmani pienestä lähtien. Olen pitkään ihaillut Mikael Granlundia, joka myös kantoi kapteenin tunnusta alle 20-vuotiaissa sekä oli kapteenistossa aikuisten MM-kisoissa.

Hirvonen on NHL-seura Toronto Maple Leafsin varaus. Kanadalainen suurseura on kiinnostunut lupauksensa otteista.

− Kyllä he katsovat jokaisen pelini ja se on uskomatonta, kuinka paljon töitä he tekevät ja auttavat minua. Torontossa on hieno organisaatio ja on hienoa päästä olemaan osa sitä.

Hoppu rapakon taakse ei kuitenkaan ole, vaan Hirvonen rakentaa uraansa toistaiseksi HIFK:n paidassa.

− Pelaan vielä ensi kauden Suomessa ja sitten tavoitteeni on saada paikka NHL-kokoonpanosta, sanoi Hirvonen ja sai niin ikään Maple Leafsin varauksen Topi Niemelän komppaamaan vieressä.

Suomen MM-turnaus jatkuu torstaina ottelulla Tšekkiä vastaan. Tšekki voitti omassa avausmatsissaan Slovakian 5−4. Nuori leijonakapteeni ei ole vielä uhrannut montaakaan ajatusta turnauksen kakkospeliin.

− En ole vielä ehtinyt kauheasti miettiä sitä, mutta meillä on ollut heitä vastaan aina kovia pelejä, joten varmasti näemme taas sellaisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle