Mikael Granlund intoa puhkuen uuteen kauteen − "Turha miettiä asioita liian pitkälle"

NHL / Haastattelu
Mikael Granlund vaihtoi viime kaudella NHL-seuraa Wildistä Predatorsiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Predatorsin laitahyökkääjä Mikael Granlund on saanut alleen ehjän kesän. Hän matkustaa Nashvilleen syyskuun alussa ja pääsee aloittamaan ensimmäisen kokonaisen kautensa Predatorsin riveissä.

Mikael Granlund pääsee lähtemään uuteen NHL-kauteen täydellä teholla.

− Kesän omatoiminen harjoitusjakso on mennyt hyvin. Olen saanut olla terveenä ja päässyt valmistautumaan huolella seuraavaan kauteen, iloitsee Granlund.

Granlund aloitti NHL-uransa Minnesota Wildissa kaudella 2012−2013. Hän edusti seuraa aina viime kevääseen asti, jolloin hän vaihtoi siirtorajan kynnyksellä seuraa Nashville Predatorsiin.

Wildissä laitahyökkääjä saalisti viime kaudella 63 ottelussa tehot 15+34=49. Predatorsin 16 runkosarjaottelussa Granlund teki pisteet 1+4=5 ja kuudessa pudotuspeliottelussa puolestaan 1+1=2.

Predatorsin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Dallas Stars oli parempi otteluvoitoin 4−2.

− Valitettavasti emme edenneet niin pitkälle kuin olisimme halunneet. Nashvillen joukkueessa oli kuitenkin jo viime kaudella erinomainen fiilis ja hyviä jätkiä koppi täynnä.

Alkavan kauden Granlund pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.

− Kiva mennä sinne ihan kauden alusta alkaen, kun pääsen pelaamaan kokonaisen kauden. Nyt sitä paitsi jo tiedän, miten siellä toimitaan.

Predatorsissa on ensi kaudella kolme muutakin suomalaista: maalivahdit Juuse Saros ja Pekka Rinne sekä hyökkääjä Miikka Salomäki. Suomalaisten läsnäolo on Granlundille mukava asia, mutta joukkueessa ei ole mitään erillisiä saarekkeita.

− Ihan kiva, että joukkueessa on muita suomalaisia, niin saa kotikieltäkin puhua. Ei sitä siellä kuitenkaan mieti. Me olemme siellä kaikki yhtä ja tulemme kaikkien kanssa hyvin toimeen.

Tulevaan kauteen Granlund lähtee päivittäisen työnteon kautta. Hän palaa takaisin Nashvilleen syyskuun alussa.

− Meillä on mahdollisuudet mihin vaan ja lopulta pienestä on kiinni, kuka sarjan voittaa. Lähden tekemään töitä ihan päivä kerrallaan − turha miettiä asioita liian pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle