Mika Pyörälä on luottavainen Kärppien tuleviin koitoksiin: "Se on mielestäni kypsän joukkueen merkki"

LIIGA / Haastattelu
Mika Pyörälä nousi lauantaina toiseksi Kärppien kaikkien aikojen maalintekijätilastossa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Kahdella maalilla SaiPaa kurittanut Mika Pyörälä on kaikin puolin tyytyväinen Kärppien nykytilanteeseen.

− Kova viikko on ollut. Yöllä matkustettiin ja tultiin perille. Olen ylpeä siitä, kuinka keräsimme energian tähän peliin, joka näytti kaikin puolin raikkaalta meidän osalta, Pyörälä kertoo.

Kaksi maalia murskavoitossa viimeistellyt Pyörälä nousi toisella osumallaan Kärppien kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimmaksi maalintekijäksi runkosarjassa. Edellä on enää muuan Kai Suikkanen. Mies itse kuuli osumansa historiallisuudesta vasta pelin jälkeen.

− Itsellä ei ollut mitään tietoa siitä rajapyykistä ennen kuin asiasta mainittiin. Varmasti hieno homma sitten kun ura on paketissa, mutta toivottavasti noita tulee vielä lisää, konkarihyökkääjä virnistää.

Juuri nyt Kärpillä tuntuu onnistuvan kaikki. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten minkäänlaiseen ylpistymiseen ei ole varaa. Sellaista ei Pyörälän mukaan ole edes odotettavissa.

− Meidän päivittäinen tekeminen on mielestäni määrätietoista ja eteenpäin vievää. Emme myöskään ajattele liian pitkälle. Se on mielestäni kypsän joukkueen merkki. Siitä on vain pidettävä kynsin hampain kiinni.

Huippulupaavien Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalla alkukauden kiekkoillut laituri on nauttinut nuorukaisten rinnalla operoinnista.

− Molemmilta ketjukavereilta löytyy taitoa ja nopeutta. Siinä ei tarvitse kuin koittaa löytää itse vapaille paikoille.

Hyvin on kultaista kypärää kantava Pyörälä siinä myös toistaiseksi onnistunut.

- Oman pelin sujuminen vaatii toki aina sen toimivan ketjun, ja tuossa se on onneksi ollut mahdollista, Pyörälä pohtii nöyrästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle