Miika Roine on valmiina pudotuspeleihin − "On vain joukkueita, joita olisi hauska pudottaa"

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine on valmiina kevääseen.
Ilves kaatoi Pelicansin vieraissa lukemin 4−2. Lahtelaisten kapteeni Miika Roine aisti hallilla kevään tunnelmaa.

Ilves haki 4–2-voiton täyteen pakatusta Lahden jäähallista. Molempien joukkueiden kannattajaryhmät olivat olivat esimerkillisesti sähköistämässä ottelun tunnelmaa. Pelicansin kapteeni Miika Roine on tunnelmaan tyytyväinen.

− Hyvältä tuntui pelata, tänään oli kevään tuntua pelissä. Oli laadukas kiekkoilta. Harmi,  että annettiin alkuun kaksi eteen ja sen takia jouduttiin jahtaamaan koko peli.

Ilveksen voittomaali syntyi viidellä kolmea vastaan. Roine hyväksyy seiniä järisyttävää meteliä herättäneen jäähyvihellyksen.

− Kovia vihellyksiä, hienosti taisteltiin pitkään mutta sitten Ilves sai sen yhden. Ei voi mitään.

Eletään Liigan runkosarjan viimeisiä kierroksia ja pudotuspelit kolkuttelevat myös Pelicansin ovella. Roine on valmiina kohtaamaan kevään peleissä kenet tahansa.

− Kun pudotuspeleihin lähdetään, kaikki haluavat voittaa sen kirkkaimman ja silloin pitää pystyä kaikki joukkueet voittamaan. Rehellisesti voin sanoa, ettei ole mitään väliä, kenet kohtaamme. Siinä vaiheessa on vain joukkueita, joita olisi hauska pudottaa.

Pelicansilla on takanaan vakuuttava runkosarja ja lahtelaiset ovat olleet haastava vastus joukkueelle kuin joukkueelle. Roine on huomannut Pelicansin aktiivisuuden tuottavan muille joukkueille hankaluuksia.

− Pelaamme aktiivisesti ja paineistamme yhdessä hyvin. Olen huomannut, että moni vastustaja on alkanut miettimään, miten meitä vastaan kannattaa pelata ja alkanut lyömään paljon kiekkoa lasiin ja ulos. Se on selvä, että monet joukkueet ovat alkaneet kunnioittamaan pelitapaamme paljon.

− Nostan esiin Sakke Hämäläisen. Vaikka on Heinolasta lähtöisin, niin on Pelicansin junioripolkua pitkään kulkenut. Pelaa joka ilta logolle, mielestäni hän kuvaa meitä parhaiten.

Sarjan mahdollisista muutoksista keskustellaan kauden jälkeen. Roine on luottavainen päättäjien kykyyn tehdä ratkaisuja.

− Tähän ei vielä kannata kenenkään paljoa mitään sanoa. Käsitykseni mukaan sitä pohditaan tosissaan ja luotan siihen, että heillä on parempi perspektiivi siitä, mikä on parasta Suomen kiekolle.

− Aina on helppo huutaa vaikka mitä, mutta se ei ole kuitenkaan niin mustavalkoinen asia. Kaikki varmaan toivoisivat, että sarjaan olisi mahdollista nousta, mutta en osaa sanoa. Viisaimmat ihmiset pystyvät sen päättämään.

Pelicans on osunut markkinoinnillaan kultasuoneen, sillä seuran maskotille Pekko Pelikaanille on ostettu älypuhelin ja annettu vapaat kädet sosiaalisen median kanssa. Lopptuloksena on viraaleja videoita, kulttihahmostatus sekä viha–rakkaus-suhteita niin muiden seurojen maskottien kuin kannattajaryhmienkin kanssa. Roine arvioi Pekon kauden asteikolla yhdestä kymmeneen.

− Ehdoton kymppi, hän on huikea. Tiedän, että varsinkin nuoremmat katsojat taitavat tulla jäähalliin katsomaan enemmän Pekkoa kuin peliä. Huikea juttu, joka varmasti tuo suurta lisäarvoa koko seuralle ja organisaatiolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle