Miika Koiviston tarkka rannelaukaus kaatoi Jokerit keskiviikkona: "Pitää kiristää ruuvia"

KHL / Haastattelu
Miika Koivisto iski Dinamolle voittomaalin keskiviikkona kasvot tiukasti suojattuna.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Moskovan Dinamo on nyt voittanut Jokerit kahdesti vieraskaukalossa KHL:n pudotuspelien neljännesvälierissä. Keskiviikkona moskovalaiset niistivät isäntäjoukkueen lukemin 2–3 ja siirtyivät ottelusarjassa 2–0-johtoon.

– Olihan se meiltä taas aika tyly vieraspeli. Ei me hirveästi hienouksia harrasteta. Tylysti isketään paikoista ja puolustetaan tiiviisti, kertaa Dinamon suomalaispuolustaja Miika Koivisto.

Vaikka keskiviikkona moskovalaisilta nähtiin jälleen tasapainoinen, tehokas ja kurinalainen esitys, löytää maajoukkueenkin mukana kahdessa EHT-ottelussa tällä kaudella viilettänyt suomalainen omiensa tekemisestä parannettavaa.

– Ei tässä mitään valmista pakettia ole. Esimerkiksi toisen erän pelaamisessa paljon meneteltiin kiekkoja keskialueella. Sitten vaihdot venyvät, kun on pitkä matka vaihtoon ja joutuu puolustamaan. Väsyneenä tulee myös välillä vähän hölmöjä ratkaisuja.

Jokerien ja Dinamon toisessa kohtaamisessa näkyi kaukalossa enemmän avausottelussakin kaivattua tunnetta. Keskiviikon taistossa oli myös 28-vuotiaan puolustajan mielestä enemmän pudotuspelihenkeä.

– Ensimmäinen peli oli vähän katselua ja nyt oli kovempi tempo. Torikokoukset lisääntyvät, kun siellä rupeaa naamat ottamaan päähän. Kun samojen äijien kanssa vaihdosta toiseen taistelee, niin se on selvää, ettei ne tuosta varmaan ainakaan vähene, virnistää Koivisto.

Vierasjoukkue otti keskiviikkona jäähyminuutteja viisinkertaisen määrän isäntiin verrattuna, mutta sen oma maali säilyi erikoistilanteissa koskemattomana ja ainoalla ylivoimalla tuli onnistuminen. Juurikin Koiviston iskemä erikoistilannemaali nousi ottelussa lopulta suureen arvoon, sillä se jäi voitto-osumaksi.

Kiekollisilla taidoilla varustettu puolustaja sai pelivälineen viivassa, toimitti sen ranteella kohti jokerimaalin ylänurkkaa ja amerikkalaiskassari Ryan Zapolski haroi tyhjää. Koivistolle maali oli kokonaisuudessaan neljäs tällä sesongilla ja mies osui ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä.

– Maalinteko on aina kivaa. Tällä uralla ei ikinä ole hirveästi maaleja tullut kausia kohti, joten totta kai se on aina hienoa tehdä. Pitää antaa kunniaa, kun meillä oli parikin äijää maalilla maskissa, niin veskarin on vaikeaa ottaa niitä.

Vaasalaislähtöinen kiekkoilija urakoi ottelussa myös alivoimalla, kun Dinamo jäähyili. Moskovalaisten ottamat kaksiminuuttiset eivät kuitenkaan kostautuneet, vaikka Jokerit pääsikin pyörittämään ylivoimaa useampaan otteeseen.

– Tuolla tulee välillä muutama jäähy, niin pitää pystyä vetoja kriittisiltä paikoilta peittämään ja tehdä pelaaminen ylivoimalle vaikeaksi, kuittaa monipuolinen suomalaispuolustaja.

Dinamo Moskova ryöväsi Helsingissä kotiedun itselleen ja pääsee kotikaukalossaan irti ottelusarjan seuraavassa kamppailussa perjantaina. Sarja on kuitenkin Koiviston mukaan yhä nuori.

– Tässä eletään hetkessä, mutta hyvät lähtökohdat pelattiin täällä ja nyt pitää kiristää ruuvia.

» Lähetä palautetta toimitukselle