Micke Saari: "Sellaista esitystä ei saa uudelleen kotiyleisön edessä tehdä"

LIIGA / Haastattelu
Micke Saari on pelannut SaiPassa viisi ottelua.
Kuva © Topi Lainio
SaiPaan pari viikkoa sitten siirtynyt Micke Saari avasi maalitilinsä lappeenrantalaisseurassa. Hyökkääjä oli kentällä myös ottelun loppuhetkillä Pelicansin hakiessa tasoitusta.

Micke Saari pelasi ensimmäisen ottelunsa SaiPassa tasan kaksi viikkoa sitten. Silloinkin vastassa oli Pelicans, joka murskasi ottelussa sputnikit maalein 7-2.

− Viimeksi oli todella heikko esitys meiltä. Kotiyleisön edessä sellaista ei saa uudestaan tehdä.

Edellisen kohtaamisen aiheuttamaa sisuunnuttamista tai ei, SaiPa piti pintansa ja nappasi täydet pisteet 2-1-voitolla.

− Nyt saatiin upea taisteluvoitto, ja maksettiin kalavelat takaisin.

Saari avasi maalinteon ottelun avauserässä. Hän oli myös alustamassa tilannetta laidan lähellä kaksinkamppailussa.

− Sain riistettyä kiekon ja pelasin viivaan. Menin sitten maalille ja sieltä tuli hyvä paluukiekko, mistä oli helppo tehdä maali.

Maali oli Saarelle ensimmäinen Liigassa sitten lokakuun lopun, jolloin JYPissä pelannut Saari onnistui Sportia vastaan. Myös viime kauden loppupuolisko meni pääosin maaleitta.

− En ota paineita maalittomuudesta. Pyrin pelaamaan omaa parasta peliä. Kun peli kulkee, tulee maaleja.

Saari sai vastuuta myös Pelicansin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Se miellyttää pelaajaa, joka on tyytyväinen omiin otteisiinsa puolustuspelissä. SaiPalla oli myös tiukka jakso kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun jotkut pelaajat joutuivat olemaan jäällä jopa kaksi ja puoli minuuttia alivoiman ja pitkien kiekkojen takia.

− Siinä osoitettiin luonnetta joukkueena. Huonoja jaksoja oli pelissä enemmän kuin niitä saisi olla, mutta taisteltiin ne suoraksi ja sitä kautta saatiin voitto.

− Se on aina hienoa, kun pääsee pelaamaan tiukassa paikassa. Miksen pääsisi, puolustuspeli on kulkenut hyvin, varsinkin alivoimapelaaminen.

Kaikkiaan Saari on ollut tyytyväinen siirrostaan.

− Olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään ja pelaaminen tuntuu taas kivalta.

Vanhoilla tutuilla on oma vaikutuksensa Saaren tyytyväisyyteen. SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä valmensi häntä myös Bluesin junioreissa, ja joukkuessa on myös muita vanhoja joukkuetovereita.

− Paljon äijiä edellisistä joukkueista ja junioreista, joten on helppo päästä joukkueeseen sisään myös pelitavallisesti.