Michelle Karvisen pelihuumori on kohdallaan – Kanadaa lähdetään kaatamaan välierässä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Karvisen (keskellä) johdolla ykköskentän peli toimi torstain puolivälierässä. Lauantaina on oltava vielä parempi.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi kohtaa välieräottelussa Kanadan lauantaina. Michelle Karvinen kertoi joukkueen valmistautuneen huolella turnaukseen, jonka tärkeimmät ottelut ovat kolme viimeistä. Tuleva vastustaja on tuttu ja hänellä oli paljon mietteitä ottelusta.

– Välierän pelaaminen kotijäällä on etu. Meidän ei kannata liikaa miettiä edellistä ottelua, kyllä me osaamme pelata heitä vastaan. Olemme luottavaisia juuri nyt. Olemme tehneet kauan töitä tätä hetkeä varten. Tulette näkemään erilaisen Naisleijonien joukkueen astuvan jäälle lauantaina. On hauskaa pelata kovia otteluita, Karvinen kertoi.

Edellisestä Kanada-ottelusta on parannettavaa monissa asioissa. Suomi ei päässyt peliin mukaan ennen kolmatta erää.

– Meidän täytyy pelata fiksummin kiekon kanssa. Viimeksi roiskimme liikaa. Meiltä pitää löytyä luottamusta omiin kykyihimme. Pelistä tulee varmasti taas fyysinen ja meidän on pystyttävä vastaamaan heidän fyysisyyteensä. Emme saa antaa heidän viedä meitä. Taistelua tarvitaan, Karvinen linjasi.

Karvisen oma kiekollinen pelaaminen on noussut odotetulle tasolle. Tšekki-ottelussa häntä ei pysäyttänyt mikään.

– Tuntuu hyvältä. Muutama ottelu siihen meni. Meidän pudotuspelimme Ruotsissa venyivät pitkäksi. Aikaa ennen MM-kisoja ei jäänyt paljoa. Koko joukkueen panosta tarvitaan, mutta sitä löytyy. Joukkueen nuoret pelasivat hienosti Yhdysvaltoja vastaan. He voivat hyvin tehdä maaleja myös lauantaina. Siihen tosiasiaan voimme luottaa, Karvinen iloitsi.

Karvinen teki huikean esityön Susanna Tapanin maaliin, jolla Suomi siirtyi puolivälierässä 2–1-johtoon.

– Tykkään jakaa syöttöjä. Olemme pelanneet kauan Suskin ja Riikan [Sallinen] kanssa, ja osaamme lukea toistemme peliä ja toimia yhdessä.

Karvisen nousu sai useamman tšekkipelaajan seuraamaan häntä. Myös maalivahti Klara Peslarova lähti sivuttaisliikkeeseen mukaan.

– Tiesin koko ajan, että Suski ajaa takatolpalle. Piti vain olla kärsivällinen ja pitää kiekkoa, kunnes vastustaja on harhautunut mukaani, Karvinen kertasi maalin syntyä.

Suomelta odotettiin Tšekin kaatamista puolivälierässä ja se onnistui. Joukkueelle se ei vielä riitä.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta puolivälierä ei ollut tavoitteemme. Vähän aikaa voi nauttia voitosta, mutta keskittyminen on jo välierässä, joka pitää voittaa.

Niin. Lauantaina Suomi kohtaa Kanadan, joka antoi tiistaina Naisleijonille selkäsaunan.

– Tärkeää on uskaltaa pelata ja haluta olla parempi joukkue. On onnistuttava 60 minuutin ajan, päätti Karvinen

» Lähetä palautetta toimitukselle