Michelle Karvinen pääsi pelaamaan Tanskassa MM-kisoissa, mitä hän ei olisi koskaan uskonut: "Vieläkin se tuntuu vähän epätodelliselta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Karvinen on otettu lämpimästi vastaan Suomen maajoukkueessa, vaikka hyökkääjä onkin kasvanut Tanskassa.
Michelle Karvinen on kokenut monia tunteita Tanskan MM-turnauksen aikana. Suomen maajoukkuetta edustava Tanskan ja Suomen kaksoiskansalainen on nyt saanut kokea MM-kisat molemmissa kotimaissaan.

Maajoukkuetoiminta on jokaiselle pelaajalle sydämen asia, mutta Tanskan MM-kisat ovat Michelle Karviselle erittäin merkitykselliset. Karvinen on asunut lapsuutensa Tanskassa, mutta valitsi edustavansa Suomen maajoukkuetta. Nyt hyökkääjä on saanut kokea MM-turnaukset molemmissa kotimaissaan.

– Kyllä tämä on vetänyt tunteelliseksi. En olisi ikinä uskonut, että tämä tulisi tapahtumaan. Vieläkin se tuntuu vähän epätodelliselta, mutta olen todella iloinen päästessäni pelaamaan MM-turnauksessa myös täällä Tanskassa.

"Arvostan suuresti sitä, kuinka he ovat toivottaneet minut tervetulleeksi mukaan."

Sen lisäksi, että MM-kisat pelataan Karvisen kotimaassa Tanskassa, hän pääsi myös pelaamaan harjoitusottelun kotikaupungissaan Rodovressa. Suomi voitti tuon ottelun 8–0 ja Karvinen onnistui kerran maalinteossa.

– Oli outoa pelata harjoitusottelu Rodovressa, sillä tunsin lähes kaikki katsojat. Tietenkin he kannustivat Tanskaa, mutta silloin, kun tein maalin, minusta tuntui, että he hurrasivat vähän minullekin. Oli todella erityistä tehdä maali omalla kotiareenallani. 

Karvisen kannustusjoukot ovat löytäneet tiensä Herningiin. Osa hyökkääjän perheestä on ollut mukana kisojen alusta asti ja myös hänen iäkkäät isovanhemmat pääsevät paikalle turnauksen edetessä. 

– Isovanhempani ovat jo yli 90-vuotiaita, eivätkä he pysty enää oikein matkustamaan ulkomaille. Nyt he pääsevät katsomaan kisoja, mikä on todella ihana asia. 

Karvinen valitsi Suomen maajoukkueen voidakseen saavuttaa omat unelmansa.

Koska Karvisella on sekä Suomen, että Tanskan kansalaisuus, joutui hän nuorena valitsemaan kumpaa maata edustaa maajoukkuetasolla. Tuolloin valinta oli helppo, sillä Suomen maajoukkue pelasi korkeammalla tasolla ja mahdollisti paremmin unelmien saavuttamisen.

– En olisi nuorempana osannut kuvitellakaan, että Tanska olisi joskus olympialaisissa tai edes MM-kisojen ylimmällä tasolla. Jos tilanne olisi ollut eri ja minulla olisi ollut paremmat mahdollisuudet saavuttaa ne asiat, joista unelmoin, olisi maajoukkueen valitseminen ollut vaikeampaa.

Karvinen on kuitenkin iloinen siitä, että valitsi aikoinaan Suomen maajoukkueen.

– Kaikki ovat olleet minulle todella mukavia ja pitäneet minusta huolta. Arvostan suuresti sitä, kuinka he ovat toivottaneet minut tervetulleeksi mukaan, vaikka kasvoinkin Tanskassa.

Vaikka hyökkääjällä on takanaan jo tuhansia kilometrejä jääkiekon parissa, ei lopettaminen ole vielä ajankohtaista. Tällä hetkellä Karvinen elää turnaus ja vuosi kerrallaan.

– Kyllä sitä itseltään välillä kysyy, että milloin pitäisi lopettaa, varsinkin, kun ikää alkaa tulla vähän lisää. Olen kuitenkin aloittanut jääkiekon pelaamisen siksi, koska se on kivaa. Joten niin kauan kuin minulla on kivaa, minulla on syy jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle