Michelle Karvinen pääsi maalien makuun – Sveitsi tiukasti mukana puolet ottelusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michelle Karvinen osui kahdesti Sveitsin kaadossa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Michelle Karvinen on tälläkin kaudella ollut Naisleijonien tehokkain pelaaja maaotteluissa. MM-kisat ovat tehojen suhteen alkaneet kuitenkin vaisusti Karvisen osalta. Sveitsi-ottelussa hän oli jo omalla tasollaan. Hyökkääjä uskoo parantavansa ottelu ottelulta turnauksen edetessä.

Michelle Karvinen on totuttu näkemään yhtenä Naisleijonien tehokkaimmista pelaajista. Karvinen ei ollut ennen Sveitsi-ottelua päässyt tehopisteille ja omissa oli kolissut kolmesti edellisissä otteluissa Karvisen ollessa jäällä.

Sveitsin kaatuessa 6–2, Karvinen iski tehot 2+1. Toivottavasti maanantaista alkoi Karvisen tehoviikko.

– Olen saanut ehkä vähän hitaan alun turnaukselle, mutta tänään tuntui hyvältä ja tunsin oloni rennommaksi. Oli hauska voittaa. Voittaminenhan on aina tärkeintä, mutta on myös mukava tuntea, että saa annettua kaikkensa joukkueelle. Tänään pelini sujui paremmin, mietti Karvinen ottelun päätyttyä.

Ottelun alku oli Suomen joukkueelta hieman tahmea. Sveitsi roikkui mukana ottelun puoliväliin saakka.

– Meidän on pyrittävä pelaamaan parempia 60-minuuttisia. Ensimmäinen erä oli vaikea. Sellaisia ei saa tulla enää kovissa peleissä. Huonoon pelaamiseen ei ole varaa. Meidän on tuettava toisiamme paremmin ja peliä on pystyttävä kääntämään nopeammin, linjasi Karvinen.

Varmasti Karvisen omaa pelaamista helpotti pääsy maalien makuun.

– Maalien tekeminen on aina kivaa. Olen hyökkäyksellinen pelaaja. En ole kuitenkaan miettinyt omia onnistumisiani. Yritän laukoa paljon ja parantaa joka ottelussa turnauksen edetessä. Yhdysvaltoja vastaan ei koskaan ole helppoa tehdä maaleja.

Nuoret pelaajat ovat omilla otteillaan herätelleet kokeneet konkarit pelaamaan omalla tasollaan. Karvinen on pannut merkille nelosketjun korkean energiatason.

– On hienoa nähdä, millainen itseluottamus heillä on. He ovat erittäin tärkeitä pelaajia joukkueellemme. He uskaltavat pelata rohkeasti, vaikka ovat nuoria. He osaavat ratkaista pelejä. Olen erittäin ylpeä heistä, Karvinen iloitsi.

Suomen maanantai-iltapäivän vastustaja Sveitsi pelasi sunnuntai-iltana raskaan ottelun Yhdysvaltoja vastaan häviten maalein 8–0. Varmasti sveitsiläispelaajien pohkeissa painoi edellisillan ottelu. Heille peli Suomea vastaan oli jo neljäs viiteen päivään.

– Ainahan se on raskasta. Tässä turnauksessa on pystyttävä pelaamaan peräkkäisinä päivinä. Meillä on sama tilanne huomenna, mikä on hyvä testi meille. Teimme tänään pelin vaikeaksi Sveitsille. Pelasimme hyvin yhteen. Panimme kiekon tekemään työt. Kaukalon isoa kokoa on käytettävä hyödyksi, pohti Karvinen.

Tiistai-iltana on odotettavissa kova ottelu Kanadaa vastaan. Kanada pelaa myös kahtena iltana peräkkäin.

– Huomisesta tulee kovavauhtinen ja fyysinen ottelu. Kanada on aina fyysinen joukkue. He ovat myös erittäin taitavia. Olemme kuitenkin luottavaisia. Olemme täällä taistelemassa ja yritämme voittaa. Huominen on meille mukava mahdollisuus, pohti Karvinen tulevasta ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle