Michael Joly ei tiedä seuraavan kauden osoitettaan: "Ken tietää"

LIIGA / Haastattelu
Michael Joly johtaa Liigan pistepörssiä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigan pistekärki Michael Joly auttoi HPK:n vierasvoittoon ratkaisemalla voittolaukauskilpailun TPS:ää vastaan. Voitto toi kaksi elintärkeää pistettä HPK:n pudotuspelitaistelun kannalta.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kilpaileva HPK otti kaksi tärkeää vieraspistettä Turusta. Voittolaukauskilpailussa ratkenneen ottelun kirkkain tähti oli HPK:n Michael Joly, joka syötti HPK:n toisen maalin ja ampui ratkaisevan voittolaukauksen.

Joly johtaa Liigan pistepörssiä ja on maalipörssin jaetulla kärkisijalla JYPin Reid Gardinerin kanssa. Kanadalaistähti ei osaa arvioida kauden lopullista pistemääräänsä eikä suostunut lupaamaan tiettyä lukumäärää.

− Toivon saavani niin monta pistettä kuin mahdollista. Tällä hetkellä keskitymme vain pudotuspeleihin pääsyyn, joten toivottavasti pisteet tulevat mukana. Tässä sarjassa voi pelata viisi ottelua pisteittä.

− Koputan puuta, sanoo Joly ja koputtaa nyrkillä pukukoppikäytävän metallista paloturvallisuuskaappia.

HPK:n kovimmat pudotuspelikilpailijat ovat Jukurit sekä samalla kierroksella ohi mennyt KooKoo. KooKoon loppukauden otteluohjelma on huomattavasti HPK:n ohjelmaa kevyempi, sillä vastaan asettuvat muun muassa tyhjennysmyynnit suorittaneet SaiPa ja Sport.

Joly on tilanteen suhteen optimistinen.

− Tilanne on hankala, mutta pelaamme KooKoota vastaan, joten kaikki on edelleen mahdollista. Voi olla, että he ottavat peleissä liian rennosti ja häviävät. Pelasimme hyvin tänään ja jos pystymme minimoimaan virheet otteluissa, meillä menee hyvin.

Tyhjennysmyynnit ovat herättäneet lähiaikoina paljon kriittistä palautetta. Joly ei näe tilannetta yhtä ongelmallisena kuin useat.

− Myyntejä tapahtuu joka sarjassa. Jos ei ole pääsemässä pudotuspeleihin, on pakko suorittaa uudelleenrakennuksia, mutta se on mentaalisesti hankalaa joukkueen pelaajille.

Jolyn sopimus HPK:ssa loppuu kauden jälkeen. Kanadalainen ei tiedä vielä seuraavaa osoitettaan eikä suostu kommentoimaan mahdollisia muilta seuroilta tulleita yhteydenottoja.

− Ken tietää – en tiedä itsekään, mihin olen menossa. Olemme kauden jälkeen viisaampia, en voi sanoa enempää, sanoo vienosti hymyilevä Joly.

» Lähetä palautetta toimitukselle