Metsola torjui joukkueelleen vapaapäivän

KHL / Haastattelu
Juha Metsola oli mainiossa vireessä Jokereita vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Juha Metsola siirtyi täksi kaudeksi KHL:n heikoimpiin kuuluvasta Amurista selvästi nimekkäämmän Salavat Julajev Ufan riveihin. Tamperelainen oli tiistaina joukkueensa sankareita, kun ufalaiset kaatoivat Jokerit Helsingissä.

Juha Metsolalla riitti tiistain ottelussa hommia, kun Jokerit vei laukauksen peräti lukemin 35-12. Vieraat veivät kuitenkin täyden pistepotin, mihin iso syy oli Metsolan torjunnoissa.

- Oli mielenkiintoinen peli – viihdyttävää kiekkoa. Tämä oli iso voitto meille, kun meillä on ollut vaikeaa viime aikoina. Emme ole voittaneet isoa seuraa pitkään aikaan. Kiva ottaa voitto ja lähteä vähän tauolle, Metsola hymyili.

- Tämä oli viides peli vieraissa putkeen. Yhdeksän peliä on nyt menty niin, että joka toinen päivä peli - on se aika rankka tahti. Kyllä sen vähän huomasi, et kaikilla ei ollut virtaa enää. Hyvä vierastaistelu ja räkävoitto.

Voitosta porkkanaa 

Ufalaisille voitto maistui, sillä kovassa otteluruuhkassa tarpovalle joukkueelle oli voitosta luvattu yksi ylimääräinen vapaapäivä. Metsolan ohella joukkueensa sankareihin kuului kaksi maalia latonut Teemu Hartikainen.

- Hartikainen sai kuulla ennen peliä, että voitosta tulee lisää vapaata, niin teki tarvittavat maalit vaikka väkisin! Alkulämmön jälkeen luvattiin, että voitolla jatketaan vasta lauantaina Ufassa.

- Lentokone lähtee toki Ufaan, mutta kukin saa lähteä mihin haluaa. Aika moni menee Moskovaan huomenna omia teitään. Minäkin lähden pariksi päiväksi Tampereelle.

Metsolalla on riittänyt kaudella hommia, mutta torjuntaprosentti on silti yli 94. Mies kiitteleekin puolustusta, joka pitää vastustajat pois ykkössektorista.

- Emme ole hirveästi päästäneet maaleja. Puolustamme hyvin, vaikka kuteja tulee paljon. Ei se laukauksien määrä, vaan millaisia maalipaikkoja tulee. Niitä jotkut sitten tilastoi.

Ufalaiset ovat päästäneet sarjassa neljänneksi vähiten osumia, mutta ongelma on ollut enemmän toisessa päässä. Hyökkäyksessä tulosvastuu on jäänyt pitkälti ulkomaalaisvahvistustne muodostaman ykkösvitjan harteille.

- Ei ole hirveästi tullut muilta tehoja. Meillä on kuitenkin ehkä liigan paras nelosketju, (Aleksandr) Kadeikin ei toki pelannut, koska oli kipeänä. (Vladimir) Zhargov teki kuitenkin duunia kuin eläin! Joku on sanonut, että hyvällä neloskentällä voittaa isoja pelejä. Olisihan se tietysti hyvä saada kakkos- ja kolmoskentästä tehoja, ettemme olisi vain ulkomaalaisten varassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle