Mestis valtaa tänään Latvian – Peliitat otti tuntumaa erikoiseen kaukaloon: "Varmaan viisi metriä tuo keskialue"

MESTIS / Haastattelu
Peliittojen aamujäillä Jelgavassa oli tekemisen meininki.
Kuva © Juha Tammi
Latvialaisjoukkue HK Zemgale pelaa tänään ensimmäisen Mestis-pelinsä kotijäällään Jelgavassa. Paikalle reissannut Heinolan Peliitat otti aamujäillä tuntumaa Zemgalen pieneen kotikaukaloon.

HK Zemgale on tuntematon suuruus suomalaiselle jääkiekkoväelle. Ensimmäisenä uudelle Mestis-paikkakunnalle matkannut Peliitat sai joitain viitteitä tulevasta totutellessaan perjantaiaamuna kaukaloon, jossa keskialueen siniviivojen väli on paljon totuttua lyhyempi. Joustokaukaloa hallissa ei ole.

Maalitilinsä avaamista odottava Markus Lahtinen käyttää kaukalon keskialueen koon vertauskuvana joukkueen pitkänhuiskeaa puolustajaa Elias Lampea.

– Lammen kun laittaa selälleen makaamaan keskialueelle, niin jalat on meidän siniviivalla ja pää hyökkäyspuolen sinisellä. Varmaan viisi metriä tuo keskialue. Se varmaan tuo haasteita, mutta meidän täytyy olla hereillä siinä.

Peliittojen päävalmentaja Hannes Hyvöstä erikoinen kaukalo ei suuremmin huoleta.

– Onhan tuo keskialue hauskan näköinen, kun se on niin pieni. Ei sen pitäisi silti vaikuttaa. Totta kai se on vähän erilaista, mutta niinhän se on Suomessakin. Kaukalon koot on erilaisia melkein joka paikkakunnalla.

Hyvösen mukaan joukkue on keskittynyt vain omaan tekemiseen, sillä tiedot vastustajasta ovat vajavaiset.

– Yhden videon olen löytänyt, kun he pelaavat Latvian sarjaa. Ei siitä saanut selvää, kun heidän vastustaja oli niin heikkotasoinen. Keskitytään me vaan omaan peliimme ja reagoidaan pelin sisällä, jos on tarvetta.

– Omiin pieniin asioihin fokus. Ei kannata miettiä mitä vastustaja tekee. Meillä on niin vähän materiaalia vastustajasta, että sitä on edes turha näyttää pojille. Keskitytään omaan tekemiseen, Hyvönen painottaa.

Peliittojen liettualaishyökkääjä Martynas Grinius on pienessä kaukalossa kuin kotonaan.

– Pystyy kettuilemaan vierasjoukkueelle, kun ymmärtää kieltä. Tämä on minulle kuin kotikaukalo. Olen tottunut pelaamaan tällaisissa pienissä kaukaloissa, sanaili hyväntuulinen Grinius tuoreeltaan jääharjoitusten jälkeen.

HK-Zemgalen ja Peliittojen historiallinen kohtaaminen alkaa tutun Mestis-aikataulun mukaisesti perjantaina kello 18.30. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan lauantaina.

Näin Peliittojen osalta kauden vieraspelit Latviassa tulevat hoidetuksi samalla kertaa. Näin toimitaan myös muiden suomalaisjoukkueiden osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle