Mestis-välieriin valmistautuva Julius Rantaeskola: "Ei tässä vielä tuuletella"

MESTIS / Haastattelu
Rantaeskola iski puolivälierissä tehot 4+2.
Kiekko-Espoon ja FPS:n välieräsarja alkaa perjantaina. Espoolaisten hyökkääjä Julius Rantaeskola oli ratkaisevassa roolissa puolivälierissä Hokkia vastaan, ja näkee joukkueensa trendin nousujohteisena.

Kiekko-Espoo voitti Hokin suoraan neljässä ottelussa. Vaikka sarja itsessään ratkesi selvällä erolla, kaikki pelit olivat tasaisia. Vain ensimmäisessä pelissä Kiekko-Espoo voitti suuremmalla kuin maalin erolla, ja siinäkin pelissä yksi osuma tehtiin tyhjään Hokki-maaliin.

− Vaikka sarja menikin 4−0, kaikki pelit olivat tiukkoja, maalin pelejä käytännössä. Hyvä, että saimme käännettyä kaikki pelit eduksemme.

Välierissä vastaan tulee Forssan Palloseura. Vastustaja on tuttu Julius Rantaeskolalle, joka pelasi Espoossa jo viime kaudella.

− FPS:ää vastaan olemme pelanneet viimeisenä parina vuonna aika paljon, kun he olivat viime kaudella samassa lohkossa. Heitä vastaan on ollut kovia kamppailupelejä.

− Pudotuspeleissä kamppailupelaaminen vain korostuu, sen nähtiin jo Hokki-sarjassa.

Kiekko-Espoon kausi on ollut vaihteleva, mutta parhaat otteet on nähty tämän vuoden puolella. Vastaavasti kauden vaikein jakso nähtiin juuri ennen vuoden vaihtumista, jolloin espoolaiset keräsivät kuudesta ottelusta vain kaksi pistettä.

− Saimme hyvän voittoputken tämän vuoden puolella. Se, että kausi on ollut nousujohteinen on positiivinen asia.

− Nyt pelin pitää olla kunnossa, nyt meitä mitataan. Hokkiakin vastaan näkyi, että kausi on ollut nousujohteinen, pelasimme hyvin tylyä lätkää ja sitä kautta voitimme 4−0.

Samanlaista trendiä on nähtävissä Rantaeskolan mielestä myös hänen omissa otteissaan.

− Alkukausi oli haastava, mutta omakin kausi on ollut paranemaan päin. Ei tässä kuitenkaan vielä tuuletella.

Hokki-sarjassa Rantaeskola teki neljä maalia. Mukana oli kaksi jatkoerämaalia, ja hän liittyi Samuel Piiroisen, Olli Sipiläisen, Mika Mäkiahon ja Kristian Kankaan seuraan kaksi jatkoerämaalia samassa ottelusarjassa tehneiden joukkoon.

Molemmat maalit syntyivät varsin pian hyökkäyspään b-pistealoitusten jälkeen. Rantaeskolan mukaan mitään ihmeellisiä kuvioita ei kuitenkaan ollut sovittuna, mutta hän myöntää samalla valmennuksen auttaneen asioita.

− Ihan luomupeliä se oli, ei siinä mitään ihmeellistä ollut sovittu. Tietysti siitä on apua, että valmentajat (Kim Hirschovits ja Kurtis McLean) ovat entisiä keskushyökkääjiä. Heidän kokemuksestaan on valtava hyöty aloituksiin.

Kiekko-Espoo on kärsinyt loppukaudella monista loukkaantumisista erityisesti hyökkääjäosastolla. Rantaeskola näkee kuitenkin poissaolojen iloisen puolen.

− Tietysti poissaoloja on ollut, mutta nuorista tulleet pelaajat ovat heittäytyneet täysillä mukaan. Kaikki pelaavat rohkeata kiekkoa.

Rantaeskola lähtee nyt toista kertaa Mestiksen välieriin. Viisi vuotta sitten Kiekko-Vantaata edustaessaan hän saavutti hopeaa. SaPKo eteni silloin mestaruuteen ilman tappioita pudotuspeleissä.

− Se on ollut tähän mennessä ainoa kerta ennen tätä, kun olen päässyt edes neljän joukkoon.

Tuohon pudotuspelikevääseen mahtui myös Suomen kiekkohistorian pisin ottelu, kun toinen välierä TUTOa vastaan ratkesi vasta ajassa 157.54.

− Aika monta jatkoerää siinä tuli tahkottua. Siinä oli vielä seuraavana päivänä aikaisempi peli. En muista yhtään, milloin se peli loppui. Voitettiin kuitenkin se peli, kun Joonas Hyttinen ratkaisi, sen muistan.

» Lähetä palautetta toimitukselle