Mestis-mestari Alho tekee uutta tulemista jukuripuolustukseen - "Kyllä tässä kaikin puolin on valmiimpi pelaaja"

LIIGA / Haastattelu
Alho kilpailee jälleen paikasta jukurikokoonpanoon.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Aku Alho pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden kauden miesten pelejä. Mestiksen mestarina Jukurien liigaryhmään palaava puolustaja hakee nyt paikkaa liigakaukaloista kehittyneempänä pelaajana.

Espoolaiskasvatti teki ensiesiintymisensä miesten peleissä jo kaudella 2017–2018, kun hän pääsi pelaamaan 10 liigaottelua Jukurien riveissä. Viime kaudella roolia mikkeliläisryhmästä ei kuitenkaan löytynyt ja Alho pelasi koko kauden lainalla Mestistä Ketterässä.

Puolustajan syyskausi meni kuitenkin hieman piloille loukkaantumisen vuoksi ja hän pelasi runkosarjassa vain 22 ottelua. Kevätkausi sujui kuitenkin vahvasti ja mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä hän viimeisteli 14 ottelussa tehot 2+1.

− Se oli hieno kokemus kaikin puolin, vaikka itsellä olikin jonkin verran terveyshuolia. Aika rikkonainen kausi oli, mutta siellä sai perspektiiviä omaan tekemiseen, että mitä se seuraava taso vaatii, Alho kertoo.

− Tavallaan se mestaruus oli yksi tavoite jo sinne mennessä. Tiesin, että siellä on iskukykyinen joukkue ja se oli koko joukkueelta sellainen kasvutarina. Oli hieno päättää kausi mestaruuteen. Itselläkin tuntui, että peli vain parani kauden mittaan, kun pääsi olemaan terveenä.

Alho koki myös kauden aikana menneensä henkilökohtaisella tasolla pelaajana eteenpäin ja jakoikin kehuja Ketterän valmennukselle.

− Kyllä se kehitys tapahtui ihan kokonaisvaltaisessa tekemisessä. Kiekollinen pelikin kehittyi viime kauden aikana. Ketterässä siihen sai viime kaudella valmennukseltakin isoa tukea. Sanottiin vain, että tekee kaiken rohkeammin ja rohkeammin, Alho valottaa.

− Siellä oli sellainen meininki, että mielummin yrität liikaa kuin liian vähän. Ei tietenkään mitään tyhmän rohkeaa, mutta virheitä sai tehdä ja niistä opittiin.

"Kovaa hommaahan tämä on, mutta pirun hauskaa"

Aiempinakin kesinä liigajoukkueen mukana harjoitellut Alho on ollut tyytyväinen menneeseen harjoituskauteen. Alkavaa kautta hän odottaa jo innolla.

− Iso mahdollisuushan tässä on itselle. Pari kesää jo aiemmin Liigan mukana treenannut, niin ei tule yllätyksenä millaista meno täällä on. Kovaa hommaahan tämä on, mutta pirun hauskaa.

Jukurien ryhmästä löytyy Alhon lisäksi myös paljon muita nuoria. Mikkelin omien kasvattien Mikko Kokkosen ja Henri Nikkasen lisäksi joukkueessa kiekkoilevat muun muassa Alhon tapaan espoolaislähtöinen Heikki Huttunen, Tappara-kasvatti Kristian Tanus sekä Kärpistä tullut Samuel Kemppainen. Ulkomaalaispelaajien määräkin on kasvanut viime kauden yhdestä pelaajasta viiteen. 

− Onhan se mukava, että on muutakin nuorta verta täällä. Sekin on ihan kiva, ettei kaikki puhu vain pelkkää savvoo, Alho naurahtaa.

Tulevan kauden tavoitteena Alholla on ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta Jukureissa. Puolustaja arvioi olevansa nyt valmiimpi pelaaja kuin ensimmäisissä liigaotteluissaan toissa kaudella, joissa hän säväytti ennakkoluulottomilla otteillaan. 

− Pitää vain näyttää sitä hyvää peruspeliä ja rohkeasti puolustaa. Fyysistä ja kovaa peliä. Sellaista omannäköistä taistelevaa ja uhrautuvaa peliä haluan kentälle tuoda. Nykyään ehkä sitten kuitenkin pari napsua fiksummin kuin aiemmin, ettei sinkoilla joka paikkaan. Kyllä tässä kaikin puolin on valmiimpi pelaaja kuin silloin, Alho päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle