Mestis-kausi teki hyvää Aleksi Matinmikolle: "Haluan olla korvaamaton pelaaja"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Matinmikon kausi on lähtenyt hienosti liikkeelle.
Kuva © Tiia Mahkonen
Porin Ässät on aloittanut kauden vahvasti keräämällä kahdeksasta ottelusta 15 pistettä. Joukkueen puolustuksessa Aleksi Matinmikko on jatkanut siitä, mihin viime kaudella Mestiksen mestaruuden voittaneessa Kiekko-Espoossa jäi.

Ässät otti Porin lauantai-illassa komean voiton TPS:stä, ja aiheutti samalla Palloseuralle sen ensimmäisen tappion tällä kaudella. Puolustaja Aleksi Matinmikko riemuitsikin ottelun jälkeen.

− Voiton jälkeen on todella hyvät fiilikset. TPS on pelannut hyvin tähän mennessä, ja otimme heiltä neljä pistettä. Harmittavan lähelle jäi kuusi, mutta se antaa meille oppia tulevaan. Tämä oli kaikesta huolimatta positiivinen viikonloppu meille, Matinmikko viittaa myös perjantain otteluun, jossa TPS tuli tasoihin minuutti ennen kolmannen erän loppua ja onnistui sen jälkeen tekemään voittomaalin jatkoajalla.

Matinmikko näkeekin, että johtoasemapeli oli lauantain ottelussa paremmalla tasolla, mistä on kiittäminen myös kotiyleisöllä.

− Pelattiin fiksummin siinä, kun olimme johtoasemassa. Otettiin myös virtaa siitä, kun saimme omilta faneilta tuen. Se auttoi meitä, puolustettiin hyvin, mutta samalla myös kiekon kanssa järkevästi, Jesse Joensuun kolmannen erän maalin syöttänyt Matinmikko toteaa.

Matinmikko ehti pelata kevääseen 2022 mennessä 64 ottelua Liigassa, joissa tuloksena oli neljä syöttöpistettä. Viime kausi kului Mestiksessä Kiekko-Espoossa, ja tällä kaudella hän on jo kahdeksan ottelun aikana kirjauttanut enemmän tehopisteitä kuin aiemmalla Liiga-urallaan yhteensä.

− Varmasti olen parempi pelaaja jokaisella osa-alueella kuin keväällä 2022. Viime kausi vei minua henkilökohtaisesti eteenpäin isoja askeleita, Matinmikko myöntää.

Matinmikko antaa vahvan ansion Kiekko-Espoon valmennukseen ja iloitsee myös siitä, että häntä ei ole unohdettu, vaikka maisema onkin vaihtunut.

− Meillä oli todella hyvä joukkue ja valmennus, joka auttoi paljon yksilöitä. Vieläkin laittelemme viestiä heidän kanssaan, he toivovat menestystä ja neuvovat pienissä jutuissa. Se on todella hieno juttu.

Samalla tavalla alkukaudesta on noussut esiin myös Sportia edustava Atro Leppänen, joka johtaa vaasalaisjoukkueen sisäistä pistepörssiä.

− On myös hienoa nähdä, että myös Atro onnistuu.

Matinmikko näkee onnistuneet alkukauden salaisuudeksi sen, että hän on päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan samaan tapaan kuin viime kaudella Mestiksessä.

− On hyvä, että olen saanut luottoa ylivoimalla ja päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani. Sillä tavalla pystyn tuomaan omaa parastani pöytään, se on ollut hieno juttu.

Matinmikon viivapelaamisessa huomattavan tärkeä osa on se, että hänen laukauksensa eivät osu usein ensimmäisenä vastassa olevaan hyökkääjään. Lauantain TPS-ottelussa laukaus osui ensimmäisessä erässä tolppaan.

Matinmikko myöntää, että taito on hyvän harjoittelun tulos, ja korostaa pelirohkeuden merkitystä nimenomaan harjoiteltujen asioiden kanssa.

− Se on tärkeä ominaisuus pitkässä juoksussa, että kiekko menee maalille. Kyllä sitä harjoitellaan varsinkin iltapäiväjäillä, joissa on pienempi ryhmä jäällä. Sieltä tulee paljon toistoja, ammutaan pakkien kanssa paljon viivasta. On kuitenkin tärkeää, että uskaltaa tuoda harjoiteltuja juttuja peliin.

Ässien tämän kauden päävalmentaja Jere Härkälä on Matinmikolle tuttu jo siltä ajoilta, kun hän pelasi porilaisten juniorijoukkueessa. Härkälä valmensi myös Hermestä, kun Matinmikko kävi edustamassa kokkolalaisjoukkuetta seitsemän ottelun ajan lainalla kauden 2021-22 aikana lyhyemmissä jaksoissa.

− Se on hyvä, että on entistä historiaa valmentajan kanssa, niin syntyy molemminpuolinen luottamus. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta.

Matinmikko odottaa itseltään läpimurtoa tällä kaudella:

− Tällä kaudella haluan lyödä itseni läpi liigakartalle ja olla sellainen pelaaja, joka ei ole korvattavissa. Samalla minun pitää tuoda lisäarvoa konkreettisesti joka ilta joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle