Mestis-jumbon tehohyökkääjä johti pitkään maali- ja pistepörssiä: "Välillä ovat kaverit vitsailleet"

MESTIS / Haastattelu
Harjulalla on riittänyt kauden aikana sulateltavaa, hyvässä ja pahassa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Hokin kultakypärää käytännössä koko kauden kantanut Jarkko Harjula on Mestiksessä pienoinen tilastokummajainen. Harjula on keikkunut koko kauden pistepörssin kärkisijoilla, kun samaan aikaan joukkue on kamppaillut sarjan häntäpäässä. Nyt Hokki valmistautuu Mestis-karsintoihin.

Perjantain KOOVEE-peli oli parasta Hokkia hetkeen. Erityisesti Hokin peli tasakentällisin oli sekä päävalmentaja Jarkko Heikkisen että kultakypärä Jarkko Harjulan mukaan ottanut isoja edistysaskelia.

– Pitkästä aikaa viisi vastaan viisi -peli oli meiltä sellaista kohtalaista tekemistä. Olimme vähän matkassa, pitkän aikaa olemme olleet todella hakoteillä, Harjula pohti.

Avauserän jälkeen Hokki tuli toiseen erään vahvasti ja pääsi pitämään kiekkoa. Juho-Ville Kyllösen viiden minuutin ja ulosajon suuruinen rangaistus kuitenkin käänsi pelin.

– Kaveri löi siinä viiden minuutin ylivoimalla pelin kansiin. Kolme maalia siihen ylivoimaan ja peli oli 4–0, siitä on vaikea lähteä tulemaan. Muutamissa paikoissa meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia, niin olisimme päässeet vielä matkaan, Harjula harmitteli.

Karsintoja kohti selkein suunnitelmin

Alkavissa Mestis-karsinnoissa menestymiseen ja sitä kautta sarjapaikan säilyttämiseen Harjula uskoo askelmerkkien olevan selvät.

– Kyllä meidän pitää pystyä kehittämään omaa peliä, mikä on ollut jonkin aikaa tavoitteina. Ehkä tänään onnistuimme siinä pitkästä aikaa. Pyrimme siihen, että olisimme tiiviimpi porukka karsinnoissa ja meillä olisi vastustajaa parempivauhtinen joukkue.

Aikaisemmin tällä kaudella Hokki näytti potentiaalinsa, kun se taisteli tosissaan pudotuspelipaikastakin.

– Varsinkin alku oli meillä hyvä. Ehkä pelillisesti emme olleet parempia, mutta saimme raavittua aika paljon voittoja. Ei vain ihan arki riittänyt, että olisimme pysyneet niissä karkeloissa, tehohyökkääjä summasi laskusuhdanteiseksi kääntynyttä talvea.

Viime vuonna Hokki oli myös mukana Mestis-karsinnoissa, tuolloin Suomi-sarjan mestarina haastamassa juuri KOOVEE:ta sarjapaikasta. Vaikka moni joukkueen nykypelaajista oli mukana myös tuolloin, ei Harjula usko karsintakokemuksen painavan juurikaan vaakakupissa.

– Aika jaloissa olimme viime vuonna, joten en koe oikein hyötyä. Enemmän hyötyä on ollut varmasti näistä 50 Mestis-pelistä.

Henkilökohtainen menestyskausi luo uskoa liigahaaveisiin

Harjula on ollut yksi tämän Mestis-kauden ilmiöistä. Hän hallitsi pitkään sekä sarjan piste- että maalipörssiä, ja on molemmissa edelleen kärjen tuntumassa. Kun Hokki on samaan aikaan nähty lähinnä sarjan hännillä, on tilasto hämmentänyt monia.

– Terveys on isoin juttu. Monta vuotta oli aika rikkonaisia, nyt parin terveen vuoden kautta on saanut itsensä kuntoon ja itseluottamuksen hyvälle tasolle. Varsinkin se alkukausi oli tehojen valossa todella hyvää, hän kertoi.

– Nyt on ollut itselläkin joukkueen tapaan vaikea jakso, enkä ole pystynyt auttamaan sillä tavalla joukkuetta. Ei voi sanoa, että olisi kokonaisuutena mitenkään huonosti mennyt, avaa tehohyökkääjä hienon kautensa kulkua.

Joukkueen sisällä Harjulan tehot eivät ole olleet turhan isosti esillä, eikä hyökkääjä ole omien sanojensa mukaan ottanut liikaa paineita.

– Välillä ovat jotkut kaverit vähän vitsailleet siitä, mutta en ainakaan itse näe sitä mitenkään erikoisena. Kyllä siellä sen verran tulee aina paikkoja, että on mahdollista tehdä. Varmaan se on siitä alkukauden tehokkuudesta pitkälti tänne kevääseenkin heijastunut.

Viime kaudella Harjula kiekkoili Hokin kärkiketjuissa sarjaporrasta alempana. Tänä vuonna rooli, tutkapari Tuomas Komulainen ja myös tehot ovat seuranneet sarjaporrasta ylemmäs. Kysyttäessä toimisivatko samat vahvuudet myös liigatasolla, tulee vastaus empimättä.

– En pelaisi, jos en kokisi, että ei olisi mahdollisuuksia. Todellakin uskon, että omat vahvuudet voivat sinne riittää oikein hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle