Mestis-ennakko: Vuonojen maasta Suomeen palannut Niko Eronen lähtee jatkamaan rajusti uudistuneen KeuPan menestystarinaa

MESTIS / Haastattelu
Niko Eronen debytoi päävalmentajana Mestiksessä.
Viime kaudella hopealle yltänyt KeuPa lähtee uuteen kauteen vahvasti uudistuneena. Uutena päävalmentajana Keuruulla aloittaa ulkomailta oppia hakenut Niko Eronen.

Keuruulla lähdetään seuran historian kuudenteen Mestis-kauteen useiden muutosten saattelemana. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet niin pelaajistossa, valmennuksessa kuin joukkueen kotihallissa.

Päävastuun penkin takana on ottanut 30-vuotias tulokasvalmentaja Niko Eronen, joka saapui KeuPaan neljän vuoden ulkomaan kierroksen jälkeen. Varkaudesta lähtöisin oleva Eronen on nauttinut uudesta alustaan kotimaassa.

– Seuraan sopeutuminen on ollut helppoa hyvien ja yhteen hiileen puhaltavien ihmisten ansioista. Kaikki toimii ja yleisfiilis on positiivinen, Eronen kehuu.

Nico Vikstén on yksi KeuPan uusista pelaajista.

Kolme viimeisintä kautta Eronen valmensi norjalaista Narvik Hockeya, joka nousi viime kauden päätteeksi Norjan pääsarjaan. Erosen mukaan haaste kasvaa Mestiksessä Norjan vuosiin verrattuna.

– Onhan Mestis edellä ammattimaisuudessa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Joukkueiden väliset tasoerot Norjan divarissa olivat myös paljon suuremmat.

– Pääsimme Narvikin kanssa pelaamaan kahdet karsinnat Norjan pääsarjaan, ja kyllä niissä pelin taso oli jo sitten Mestiksen luokkaa, Eronen arvioi.

KeuPan tähtäimessä kotietu pudotuspeleihin

KeuPan pelaajisto on muuttunut rajusti sitten viime kevään, jolloin keuruulaiset venyivät vaikean runkosarjan jälkeen hienosti Mestis-hopealle IPK:hon siirtyneen Niko Härkösen valmentamana.

Vaihtuvuudesta huolimatta viime kauden joukkueen parhaat pistemiehet Jesse Pelamo ja Janne Kumpulainen sekä kärkipuolustaja Sakari Turtiainen jatkavat Keski-Suomessa. Erosta joukkueen suuri vaihtuvuus ei huoleta.

– Paljon on muutoksia tullut viime kaudesta. Mestis-kokemusta on hieman hävinnyt lähtijöiden mukana, mutta tilalle olemme saaneet ennakkoluulottomia nuoria kundeja sekä lisää luisteluvoimaa, Eronen kertoo.

– Olemme saaneet laadukkaita ja kovatasoisia otteluita alle harjoituskaudella. Oma pelillinen identiteetti on jo rakentunut joukkueen sisällä ja nyt vain odotellaan, että saadaan kausi käyntiin.

Yhdestä sarjan pienimmistä budjeteista huolimatta KeuPa on kuulunut viime vuosien menestyneimpien Mestis-seurojen joukkoon. Voittamiseen kulttuurista tunnettu seura lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein.

– Tietysti lähdemme voittamaan ja ylittämään itsemme joka ilta. Olemme yhdessä joukkueena asettaneet tavoitteen runkosarjaan, ja se on saada kotietu pudotuspeleihin, Eronen paljastaa päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle