Mestis-ennakko: Rovaniemellä jäi viime kaudesta menestyksen janoa

MESTIS / Haastattelu
Santeri Immonen on luottavaisin mielin RoKin pelaamisesta.
Kuva © Jarno Hietanen
RoKi eteni viime keväänä Mestiksen pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa joukkueen historiassa. Toista kautta rovaniemeläisten päävalmentajana aloittava Santeri Immonen joukkueineen asettaa tavoitteeksi olla Mestiksen mestari alkavalla kaudella.

RoKin harjoituskausi sisälsi haasteita tuloksellisesti, mutta Santeri Immonen on luottavainen omiensa pelaamisesta.

— Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Ensimmäinen kolme ja puoli viikkoa teimme jääharjoittelua. Etenimme siinä fysiikkapuoli edellä. Sitten vuorossa oli omatoiminen viikko, jonka jälkeen keskityimme taas peliin.

RoKi pelasi monien muiden Mestis-joukkueiden tavoin harjoituskauden aikana myös jääkiekon Suomen Cupia. Taival päättyi kolmannella kierroksella, kun IPK voitti lappilaiset 1-7 Rovaniemellä pelatussa ottelussa.

— Suomen Cup jäi meidän osalta lyhyeksi, mutta joukkue on terveenä suurimmaksi osaksi. Hitsaantuu pikkuhiljaa koko ajan enemmän yhtenäiseksi joukkueeksi.

— Toki voittoja olisi haluttu enemmän, koska tulokset eivät ole missään nimessä olleet niitä, mitä haettiin. Paljon on tullut oppia niistä ja ne pelit ovat näyttäneet meidän kehityskohteita. Pelit ovat näyttäneet, mitä vaaditaan peliltä, että voimme voittaa Mestiksessä.

"Odottavalla fiiliksellä, että alkaisi jo"

Tämän viikon perjantaina Hokki saapuu runkosarjan avauskieroksella Rovaniemelle. Immonen ja hänen suojattinsa ovat valmiita aloittamaan tosipelit.

— Odottavalla fiiliksellä ollaan, että alkaisi jo. Kaikki on valmiina. Viikko menee todella nopeasti, ja kohta pääsemme tositoimiin. Hyvä niin, koska olemme odottaneet, kun muut sarjat ovat saaneet jo pelata.

Tulokset, niin hyvät kuin heikotkin, johtuvat aina jostain. Molemmissa on useita syitä, ja yleensä ne ovat helposti löydettävissä.

Huolimatta siitä, että tulokset jättivät toivomisen varaa, tavoitteena tulevalle kaudelle on vain yksi tavoite.

— Kokonaisvaltaisessa puolustuspelaamisessa täytyy ehdottomasti parantaa ja sen tunnistamista, että mitä kaikkea se vaatii pelaajilta. Pääkopan muuttaminen siihen tilaan, että pystymme olemaan voittava joukkue jokaisella osa-alueella.

— Ehdottomasti lähdemme tavoittelemaan sitä kirkkainta eli mestaruutta. Sen takia tätä tehdään, että voitetaan.

— Maalipaikkoja olemme onnistuneet luomaan hyvin, mutta viimeistelyssä on parantamisen varaa, Immonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle