Mestis-ennakko: Ketterä haluaa pysyä huipulla – Itsenäinen organisaatio luottaa paikallisuuteen

MESTIS / Haastattelu
Poikaa halutaan nostella Imatralla tämänkin kauden jälkeen
Kuva © Topi Lainio

Mestarijoukkueesta usein käy pelaajavirta ulospäin, eikä Ketteräkään säästynyt kärkipelaajien lähdöltä. Jesse Juntheikki (Ranska), Joona Jääskeläinen (Slovakia), Sameli Ventelä (Slovakia) sekä Karolus Kaarlehto (SaiPa) olivat kaikki isossa roolissa Ketterän mestaruuskeväässä.

− Kärjestä lähti toki pelaajia, kuten Mestiksessä kuuluukin lähteä, mutta olemme pystyneet hyvin reagoimaan tilanteeseen. Perusrunko on pysynyt samana, mikä on yksi meidän vahvuuksistamme alkavalla kaudella, pelaajat ovat todella nälkäisiä eikä mistään mestaruuskrapulasta ole tietoakaan, ilmoittaa päävalmentaja Maso Lehtonen.

− Kyllähän joukkue näyttää todella hyvältä, olemme saaneet tilalle nimenomaan meidän näköisiämme pelaajia, vakuuttaa puolestaan kapteeni Jarno Lippojoki.

Ketterä tulee jatkamaan samantapaisella pelisysteemillä kuin mestaruuskautenakin, pieniä viilauksia toki tehden, mutta isompiin muutoksiin ei ole tarvetta pelaajamuutostenkaan vuoksi. Uusista pelaajista ainakin Jaakko Lantta (SaPKo), Roope Mäkitalo (Pelicans), Joel Olkkonen (Jokipojat) sekä Samuli Tervo (KeuPa HT) nousevat täyttämään lähtijöiden jättämät saappaat mallikkaasti.

− Kyllä me haettiin nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka sopivat meidän pelitapaamme. Olen erittäin tyytyväinen hankintoihin, Lehtonen jatkaa.

Ketterä pyrkii myös menestymään ihan omana itsenään, ilman yhteistyösopimusta minkään liigajoukkueen kanssa. Toisaalta tämä selkeyttää joukkueen rakentamista ja peluuttamista sekä varsinkin pelaajien sitoutumista joukkueeseen, mutta uhkakuviakin se tuo tullessaan. Varsinkin loukkaantumissuman iskiessä joutuu Ketterä heittämään verkot vesille huomattavasti laajemmalle alueelle.

− Olemme itsenäinen organisaatio, meillä 25 pelaajan kanssa sopimus. Emme asetu esteeksi, jos meiltä halutaan joku pelaaja lainalle ylöspäin, siinä tapauksessa yritämme saada itse pelaajia lainalle jostain. Haluamme myös olla erittäin näkyvästi paikallinen organisaatio. Meillä on 6-7 imatralaista pelaajaa ja lähes 75% pelaajista on Etelä-Karjalasta, kertoo Lehtonen ylpeänä.

Joukkueen kapteenina jo viidettä kauttaan Jarno Lippojoki, joka odottaa hyvillä mielin alkavaa kautta. Yleisöä hän toivoisi löytyvän halleihin niin koti- kuin vieraspeleihin, sillä Mestiksessä todellakin pelataan eikä peruutella.

− Hienoa lähteä kauteen nyt mestarina. Viime kaudet olemme itse olleet haastajina jahtaamassa mestarin päänahkaa, nyt on luvassa ihan uudenlaiset haasteet. Nämä pelit ovat niin viihdyttäviä, että kannattaa ihan uteliaisuuttaan mennä käymään pelissä, niin näkee, kuinka viihdyttävää kiekkoa täällä pelataan, Lippojoki toteaa.

Jokavuotiseen keskusteluun avoimesta Liigasta, löytyy myös Lippojoella oma mielipide. Rahan merkitys on nykyään niin suuri, ettei monellakaan seuralla ole taloudellisia edellytyksiä nousuun.

− Monella paikkakunnalla jouduttaisiin isolla rahalla laittamaan hallit liigakuntoon. Raha kun ei kasva puussa, niin se tuo isoja ongelmia. Urheilullisestihan tuo olisi todella mielenkiintoista nähdä, miten hyvin Mestiksen kärki pystyisi haastamaan Liigan häntäpään. Ainakin Ruotsissa nuo ovat herättäneet suurta kiinnostusta ympäri maata, Lippojoki jatkaa.

Lippojoki on urallaan pelannut 201 liigaottelua SaiPan ja Jypin riveissä, ja haluaisi vieläkin päästä kokemaan liigakaukaloiden tunnelman. Hän kuitenkin kehottaa yleisöä kiinnittämään katseensa kahteen nuoreen mieheen hänen sijastaan.

− Ainahan tavoitteita pitää olla! Tykkään haastaa itseäni ja olisihan se kiva päästä vielä pyörähtämään liigankin puolella, vinkkaa Lippojoki liigaseuroille. Läpimurtoa meiltä on kylläkin tekemässä Valtteri Lipiäinen, joka pelasi huikean loppukauden jo keväällä. Hänellä on potentiaalia ottaa seuraava steppi ylöspäin. Samoin nytkin SaiPassa lainassa oleva Santeri Airola on tulevaisuuden nimiä.

Alkavasta kaudesta päävalmentaja Lehtonen odottaa vieläkin tasaisempaa kuin viime kaudella. Suurimman ennakkosuosikin viittaa hän sovittelee SaPKon harteille ja haastajiksi hän nostaa K-Vantaan, KOOVEE:n sekä Jokipojat.

− SaPKo on ikuisesti aina Mestiksen kovin joukkue, joten on varmaan nytkin suurin ennakkosuosikki. Vantaalla, Tampereella ja Joensuussa on aika vahvasti nostettu profiilia ja sieltä on varmasti yllätystä tulossa, arvio Lehtonen Mestiksen kärkeä.

− Ketterä pelaa tällä kaudella todella vauhdikasta, todella värikästä ja todella näyttävää jääkiekkoa, huudahtaa Lehtonen lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle