Mestiksen kautta Liigaan ponnistanut Joel Janatuinen ihmetteli TPS:n vaisua esitystä – "Ei siitä paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa"

LIIGA / Haastattelu
Joel Janatuisen kauden neljäs osuma ei riittänyt TPS:lle, kun joukkue kärsi kirvelevän voittolaukaustappion kotijäällään KalPalle.
Kuva © Niko Niinivirta
TPS:n 24-vuotias hyökkääjä Joel Janatuinen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin keskiviikko-iltana. Kauden neljännen osumansa Liigassa ampunut Janatuinen harmitteli heikkoa ottelun alkua.

TPS:n alku otteluun oli surkea, sillä vierasjoukkue Kalpa johti avauserän puolivälissä jo 0–2, vaikka TPS oli päässyt kokeilemaan kertaalleen jo ylivoimaansakin. Joukkueen otteista ei näkynyt ainakaan positiivisella tavalla se, että pisteitä olisi saatava kovalla tahdilla, mikäli pudotuspelikiekon pelaaminen kiinnostaa keväällä.

— Ei siitä paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Kaveri oli vaan valmiimpi ja teki enemmän hommia. Se on vaikeaa, kun joutuu alkuun tuollaiseen myllyyn ja päästää pari maalia eteen, niin siitä on vaikeaa nousta.

— Onneksi tänään noustiin ja saatiin tämä piste ainakin. Mutta tosiaan, pitää katsoa mikä meni tänään väärin ja oppia siitä, Joel Janatuinen summasi ottelun päätyttyä.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti ampui TPS:lle tärkeän avausosuman tarkalla rannelaukauksellaan ylivoimalla, kun KalPan puolustus sähläsi kiekon Janatuisen lapaan parhaassa sektorissa. 

Hän muistuttaa, että TPS:lle jokainen peli on jo tärkeydeltään pudotuspelikiekkoa vastaavaa. Keskiviikkona tärkeys siivittänyt turkulaisia lentoon, kun KalPa haki tärkeät pisteet voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 2–3.

— Pieni takamatka on jo pisteissä, niin ihan pleijarikiekkoa tämä on jo meille. Sillä mentaliteetilla pitäisi tästä jatkaa.

Antoisaa aikaa yliopistosarjassa

Janatuinen etsi ennen kauden alkua paikkaansa Suomen kiekkokartalta. Tryoutit Lukon ja SaiPan kanssa eivät johtaneet sopimukseen, jonka jälkeen nuori laituri suuntasi Mestikseen TUTOn riveihin. Tehot 5+1 kolmessa ottelussa vakuuttivat TPS:n urheilujohdon, joten hän solmi loppukauden sekä option ensi kaudesta käsittävän sopimuksen.

— Liigavauhti on tuntunut hyvältä. Roolista ei ollut mitään varsinaisia odotuksia, mutta mihin vaan rooliin laitetaan, niin se hoidetaan.

— Tykkään tehdä maaleja ja pisteitä, mutta niitä ei saa tulla puolustuksen kustannuksella. Kahden suunnan pelaaja, hän kuvailee pelaajaprofiiliaan.

Ennen tätä kautta Janatuinen pelasi viimeiset neljä kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa North dakotan yliopiston joukkueessa. Vaikka kaksi viimeistä kautta olivat henkilökohtaisesti hyökkääjälle haastavampia, hän kuvailee kyseistä ajanjaksoa pelkästään positiivisin sanoin.

— Tosi huikea matka ja huikeat kokemukset jäi kyllä sieltä. Oli tosi hauskaa pelata siellä, tuli yliopistomestaruus ja olosuhteet olivat aivan maailman huippua, Janatuinen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle