Mestiksen jumboksi jäänyt Hokki on valmis uuteen nousuun − Päävalmentaja Niko Erosen mukaan ryhmäharjoittelua ei suunnitella: "Koko kesä sujuu yksilöharjoittelun parissa"

MESTIS / Haastattelu
Niko Eronen on valmis ohjeistamaan tuomaritkin.
Kuva © Jarno Hietanen

Kajaanin Hokki aloitti kautensa hyvin, mutta kuten sarjanousijoille yleensä käy, kuntokäyrä alkoi näyttää lopulta pahasti alaspäin. Runkosarjan viimeinen sija tiesi sitä, että Suomi-sarjan kovin joukkue Kiekko-Espoo olisi tullut karsinnoissa vastaan.

Karsintoja ei kuitenkaan pelattu, ja Hokki saa pitää sarjapaikkansa, joten uudeksi päävalmentajaksi hankittu Niko Eronen pääsee rauhassa rakentamaan Kajaaniin kilpailukykyistä Mestis-joukkuetta.

Myös Eroselle esitettiin samat kysymykset kuin muillekin päävalmentajille. Päättyneen kauden hän toimi KeuPa HT:n päävalmentajana.

Mietteet runkosarjasta sekä kauden päätöksestä ennen pudotus- ja karsintapelejä?

Ihan hyvät fiilikset jäi kaudesta. Alkukausi oli todella ennakkoluulotonta ja voitonnälkäistä pelaamista, oltiin tehty hyvää valmistavaa duunia ja se näkyi tuloksena. Hyvän startin jälkeen pelaaminen oli vähän vuoristorataa, mutta runkosarjan loppua kohti peli parani ja oltiin valmiita taistelemaan itsemme pitkälle kevään peleissä. Harmitus oli totta kai kova, kun pelit loppuivat, mutta asioita täytyi myös nopeasti laittaa perspektiiviin. Jääkiekkokauden lopetus oli todella pieni päätös, kun katsoo, missä tilanteessa olemme juuri nyt.

Mitkä ovat koronan vaikutukset joukkueeseen ja Mestikseen taloudellisesti? Kuinka hälyttävä tilanne on?

Onhan tämä tilanne haastava ja hälyttävä jokaiselle urheilijalle sekä seuralle, eihän sitä voi kieltää. Jokaisessa Mestis-seurassa on kuitenkin kääritty hihat ja tehty erilaisia keräyksiä sekä tempauksia seurojen talouden turvaamiseksi. Yhdessä tästä selvitään, kuten kaikista muistakin haasteista.

Pelaajaliikenne ja valmennusrunko?

Tällä hetkellä ainoastaan "eläkkeelle" siirtyvä Teemu Seppänen on varmasti ulkona ensi kauden joukkueesta, muutoin viime kauden pelaajiston jatko on vielä auki. Osa kartoittelee ulkomaata sekä Liiga-paikkoja. Tällä hetkellä pelaajia on tulossa Ranskan pääsarjasta sekä kotimaisista sarjoista. Valmennusrunkoa vielä kartoitetaan ja katsotaan vaihtoehtoja läpi, mutta uutta verta on penkin takana jo ainakin yksi kappale eli minä.

Kuva © Topi Lainio

Treenaaminen tällä hetkellä?

Tällä hetkellä pelaajilla menossa omatoiminen jakso. Seuraillaan tilanteen kehittymistä, mutta alustavasti suunnitelmat on tehty niin, että koko kesä sujuu yksilöharjoittelun parissa.

Voimasuhteet Mestiksessä tulevalla kaudella?

Aika mahdotonta on lähteä arvailemaan, kuinka voimasuhteet tulevat menemään. Paljon on muuttuvia tekijöitä vielä ilmassa, jotka varmasti vaikuttavat jokaisen joukkueen rakentamisprosessiin.

Mietteet joukkuemäärän mahdollisesta lisääntymisestä?

Mielestäni se on vaan hyvä asia, kun joukkuemäärä kasvaa. Uudet joukkueet tuovat aina vähän lisää mielenkiintoa, kilpailua sekä haasteita. Ei niitä elämässä koskaan liikaa ole.

Kuva © Timo Savela

Entä siitä, ettei kukaan voi ensi kaudella pudota Suomi-sarjaan?

− Onhan se toki urheilullisesti harmi, kun karsintoja ei tulla pelaamaan, mutta tässä nykytilanteessa se on minun mielestä viisas ratkaisu. Tämä antaa kaikille seuroille hieman lisää rauhaa sekä tilaa rakentaa parempaa taloudellista ja urheilullista tulevaisuutta.

Kerro jotain joukkueestanne, nimenomaan positiivista.

− Kajaanissa on tällä hetkellä ihan hyvä pöhinä päällä. Viime kausi on jo unohdettu, ja seurassa puhaltavat uudet tuulet. Kaikilla on nyt vahva halu tehdä töitä sen eteen, että Hokki on vahva joukkue ja mukana pudotuspeleissä.

Terveiset kiekkokansalle?

− Tsemppiä ja jaksamista kaikille!

Kuva © Timo Savela

» Lähetä palautetta toimitukselle