Mestaruusmaalin laukonut HPK-sankari Markus Nenonen aiemmasta tuhlailustaan: "Kyllä se pyöri mielessä, että on se kumma, kun ei mene"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nenosen laukaus ratkaisi mestaruuden.
Kuva © Emil Hansson
Markus Nenosella oli finaalisarjassa lukuisia huippupaikkoja, mutta ruuti oli usein liian märkää. Ruuti kuitenkin kuivui parhaalla mahdollisella hetkellä: seitsemännen finaalin jatkoerässä.

Seitsemännen finaalin jatkoerä ehti vanheta noin vartin, kun HPK:n laitahyökkääjä Markus Nenonen pääsi laukomaan hyvältä paikalta. Kiekko lirui kotiyleisön kannalta kiusallisen hitaasti Kärppien tähtimaalivahdin Veini Vehviläisen jalkojen välistä yli maaliviivan. HPK:n juhlat olivat valmiit, joskin Nenosen reaktio ei ollut riehakkaimmasta päästä.

− En ehtinyt yhtään miettiä. Vähän varmaan jähmetyin ja sitten kaikki hyppäsivät kimppuun. Laukaisuhetkellä tuntui, että nyt lähti maalia kohti. Jossain vaiheessa näin, että se on siellä ja tuli iso helpotus, Nenonen kuvaili.

Aivan joka kerralla ei Nenosen kuti ole lähtenyt maalia kohti. Hyökkääjällä oli finaalisarjan aikana muutamia aivan huippupaikkoja, mutta Vehviläinen veti pidemmän korren kerta toisensa jälkeen.

− Kyllä se silloin pyöri mielessä, että on se kumma, kun ei mene mistään. Mutta kun jaksaa laukoa, niin onneksi se näköjään menee, Nenonen myhäili.

Viime keväänä finaaleissa Kärpät juotti Nenoselle katkeraa kalkkia. Kesken kauden Tapparaan Vaasan Sportista siirtynyt hyökkääjän kausi päättyi hopeamitali kaulassa. Viime kevään tapahtumat palasivat mieleen finaalisarjan alla.

− Siinä, kun sarjaan lähdettiin, ajattelin, että kaikkeni teen, jotta kirkkaampi mitali on kaulassa, Nenonen totesi.

Juuri Kärppien kaataminen ja kalavelkojen kuittaaminen ei kuitenkaan ollut Nenoselle sen kummempi juttu. Mestaruus on mestaruus.

− Sama se, kuka siinä on vastassa, Nenonen hymähti.

Muokattu 4.5.2019 kello 22.25: Otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös