Mestarijoukkueesta toiseen kaupattu Olli Määttä ei epäile Blackhawksin iskukykyä: "Osaamme tehdä maaleja, se ei ole siitä kiinni"

NHL / Haastattelu
Olli Määttä kaupattiin viime kesänä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

25-vuotiaalla Olli Määtällä on takanaan kuusi NHL-kautta, ja nyt suomalainen aloittaa kautensa taalajäillä ensimmäistä kertaa muualla kuin Pittsburgh Penguinsissa. Hän siirtyi vaihtokaupan yhteydessä Chicago Blackhawksin takalinjoille.

Toissa kaudella Määttä pelasi täydet 82 runkosarjaottelua, mutta viidestä edellisestä kaudesta neljä on sotkeutunut loukkaantumisten takia. Sopeutumista uuteen ympäristöön helpottaa Määtän mielestä yksi keskeinen seikka.

− Minulla ehdottomasti auttaa ehjä kausi, se on iso asia itselleni, hän sanoo.

Blackhawks ei ole edennyt kahtena edellisenä kautena pudotuspeleihin, mutta Määttä tiedostaa, että runkosarjassa ei tarvitse olla paras. Esimerkiksi Tampa Bay Lightning putosi viime keväänä ensimmäisellä kierroksella voitettuaan runkosarjan lähes suvereenisti.

− Tosiasia on, että paras joukkue voittaa lopulta mestaruuden. Joukkueet, jotka ovat voittaneet viime vuosina mestaruuden, eivät ole välttämättä olleet parhaita runkosarjassa, Määttä kertoo.

"Joukkueet, jotka ovat voittaneet viime vuosina mestaruuden, eivät ole välttämättä olleet parhaita runkosarjassa."

Puolustaja korostaa kauden mittaan tapahtuvaa kehityskaarta ja sen vaikutusta menestymiseen.

− Ihan ensimmäisestä pelistä lähtien pitää kehittyä ja kehittää peliä.

Määttä kertoo Blackhawksin vahvuuksista ja sanoo, että joukkueen on pelaamisessaan kiinnitettävä huomiota kokonaisuuteen, ei vain hyökkäyspeliin.

− Se on iso asia nykyään jääkiekossa, että halutaan puolustaa viidellä pelaajalla. Meillä on niin paljon taitoa ja hyökkäyssuunnan osaamista. Osaamme tehdä maaleja, se ei ole siitä kiinni. Iso osa on se, että meidän on pelattava järkevästi ja pelattava puolustussuuntaan myös. Emme halua roiskia kiekkoa, vaan haluamme pelata kiekolla.

Määttä nostaa vielä yhden osa-alueen, joka nousee joukkueen pelaamisessa keskiöön.

− Tietoisuus siitä tilanteesta, mikä kentällä on.

Corey Crawford ja Robin Lehner toimivat alkavalla kaudella Blackhawksin maalilla viimeisinä lukkoina. Määttä tiivistää ytimekkäästi tuntemuksensa joukkueen maalivahtikaksikosta.

− Tosi hyvä!

Penguinsissa suomalainen voitti kaksi Stanley Cupia. Siirto Blackhawksiin, joka on 2010-luvulla myös voittanut kaksi mestaruutta, sai Määtän näkemään seurojen välillä samanlaisia piirteitä.

− Täällä on oikeastaan samankaltainen kulttuuri. Kaikki haluavat voittaa, niin henkilöstö kuin pelaajatkin. Näen täällä monia yhtäläisyyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle