Meskanen uskoo mahdollisuuksiinsa nousta NHL-kokoonpanoon − "Olisihan se upeaa viedä esimerkiksi P.K. Subban aivan kahville"

NHL / Haastattelu
Meskanen lähtee hakemaan paikkaa Madison Square Gardenin kirkkaiden valojen alta.
Kuva © Saana Hakala
Ilveksessä läpimurtonsa tehnyt Ville Meskanen lähtee valloittamaan Amerikan mannerta ja pyrkii ensi kaudella nappaamaan pelipaikan legendaarisen New York Rangersin kokoonpanosta.

Läpimurtokautensa pelannut Ilves-kasvatti Ville Meskanen sai kovista tehoistaan palkinnoksi NHL-sopimuksen New York Rangersiin.

Oli lähtökohtaisesti vähän erilainen kesä. Tarkoitus on olla 2.0 Ville Meskanen viime kauteen nähden.

Meskasen ketjukaveri ja hyvä ystävä Eemeli Suomi jäi Tampereelle ja saa alkavalla sesongilla rintaansa kapteenin C-kirjaimen. Meskanen on onnellinen Suomen puolesta.

Hän heitti hyökkääjän suuntaan myös pientä kehitysideaa.

− Pystyi aistimaan, että tällainen valinta on tulossa. On hän hieno mies tuohon hommaan. Ainoa asia, jossa voi olla vähän tekemistä, on kieli. Jos Liigaan tulee esimerkiksi tuomareita ulkomailta, naurahtaa Meskanen.

Juha Leimun on siinä kohtaa parempi hoitaa hommat. Suomella ei vielä tuo englanti taivu niin hyvin. Kapteeniksi hän on kuitenkin ihan viimeisen päälle jätkä.

Meskasen hyvä ystävä Suomi on Ilveksen tämän kauden kapteeni.
Kuva © Jarno Hietanen

Madison Square Gardenin kirkkaat valot eivät häikäise

Meskanen suuntaa Pohjois-Amerikkaan syyskuun alussa ja valmistautuu kauteen saamiensa ohjeiden mukaisesti.

− Oli lähtökohtaisesti vähän erilainen kesä. Vedin Ilveksen mukana ja koetin panostaa asioihin, joista Rangersin leirillä puhuttiin. Jalkoihin piti saada voimaa, ja olen sitä saanutkin.

− Minun kohdallani on varmasti vähän eri tilanne kuin junnupelaajilla siinä, mitä he haluavat. En minäkään ikäloppu ole, mutta tiedän, millainen pelaaja olen. He ovat tykänneet tyylistäni pelata. Tarkoitukseni on olla 2.0 Ville Meskanen viime kauteen nähden.

Meskanen iski viime kaudella Ilves-nutussa 24 maalia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Manhattanilla on alkamassa uusi aikakausi, ja seura on jälleenrakennuksen murroksessa. Meskanen aikoo murtautua NHL:ään omilla vahvuuksillaan.

− Uskon laittavani kiekkoa verkkoon samalla tavalla kuin Liigassakin. Nämä muutamat ykköskierroksen varaukset olivat omassa hommassaan hyviä, ja jokaisen huippuominaisuudet olivat hyvin nähtävillä.

Mitään varasuunnitelmia ei ole. Olen valmis nielemään sitä paskaa AHL:n pitkillä bussimatkoilla.

Viime kaudella 48 Liiga-ottelussa syntyneet 44 tehopistettä takasivat 22-vuotiaalle kilpailuedun uuden seuran etsinnässä.

− Sain vähän valita, että minne teen sopimuksen. Rangersin suuri kiinnostus oli yksi syy, miksi valitsin tämän seuran. Täällä on paras sauma saada NHL-paikka. Töitä on tehty, ja tehdään jatkossakin.

Rangers on yksi NHL:n legendaarisia Original six -organisaatioita, ja Meskanen nostalgisoikin tulevaa kotihalliaan.

− En tiedä, voiko hienommassa paikassa tehdä NHL-debyyttiään kuin Madison Square Gardenissa. Jo pienenä konsolipeleistä muistan selostajan kuulutukset sieltä.

AHL-peikko ei pelota itsevarmaa hyökkääjää

Oikealta ampuva laituri on valmistautunut painamaan hommia niin pitkään kuin näyttöpaikkoja annetaan.

− Olen aika stressittömässä tilassa ja lähden katsomaan, mihin rahkeet riittävät. Jos he päättävät, etten vielä ole valmis NHL:ään, niin olen Pohjois-Amerikassa koko kaksivuotisen sopimukseni. 

Pitkistä välimatkoistaan tunnettu NHL:n farmiliiga on yksi mahdollinen pelipaikka.

− Mitään varasuunnitelmia ei ole. Olen valmis nielemään sitä paskaa AHL:n pitkillä bussimatkoilla. En osaa nukkua bussissa, ja se vähän kismittää. Netflix auki ja kuulokkeet korviin, Meskanen tuumii.

Meskanen pyrkii vakiinnuttamaan roolinsa tämännäköisessä peliasussa.
Kuva © Getty Images

Vaikka Meskanen onkin Rangersin ainut suomea puhuva pelaaja, ei hänellä omien sanojensa mukaan tule olemaan ongelmia joukkoon sulautumisessa.

− Minulla ei ole samanlaisia kielimuureja kuin Suomella. Yläasteelta lähtiessä englantini oli arvosanalla kuusi. Olen aina osannut sanaston, mutta kielioppi on ollut vähän mitä on. Täytyy vain uskaltaa puhua.

Nuori, taalajäille mielivä pelimies unelmoi tietenkin tulevista kamppailuista ja ihannoimiensa supertähtien näkemisestä.

− Tuoreen Stanley Cup -mestarin kohtaaminen olisi hienoa. Olen pienestä pitäen seurannut Aleksandr Ovetškinia. Toki myös muiden suomalaisten kohtaaminen on mahtavaa.

Meskasen NHL-uran avausmaali tulee varmasti eteen ennemmin tai myöhemmin. Resepti sille on jo valmiina.

− Olisihan se upeaa viedä jotain huippupuolustajaa aivan kahville − esimerkiksi P.K. Subbania. Siitä sitten kiekko ylähyllylle, Meskanen unelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle