Vaikka Ohtamaalla on jo takataskussaan kaksi maailmanmestaruutta, olympiakulta sekä kaksi Suomen mestaruutta, ei nälkä ole kadonnut minnekään.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

"Menestyksen nälkä ei ole missään nimessä laantunut, päinvastoin" – Atte Ohtamaa ei vanhoja muistele, kun pelissä Suomen mestaruus

Haastattelu

Kovia hankintoja ennen kautta tehnyt Oulun Kärpät on vahvistunut muun muassa Joonas Kemppaisella, Marko Anttilalla ja Tommi Kivistöllä. Koossa on nippu, jota on erittäin vaikea voittaa, jos jokainen pelaaja pystyy parhaimpaansa ja pelaa oman pussinsa sijasta joukkueen yhteisen päämäärän eteen.

Kärpät on suuri ja menestynyt organisaatio, joten pelaajilla on aina paineet niskassaan uuteen kauteen lähdettäessä. Kokenut Atte Ohtamaa tunnistaa paineet ja käyttää tilannetta hyödykseen kehittyäkseen entistä paremmaksi pelaajaksi.

– Kärppien historia ja aiemmin saavutettu menestys luovat aina odotuksia ja painetta joukkueen suuntaan. Päivittäiseen työntekoon ja asioiden laadukkaaseen tekemiseen turvautumalla voi antaa itselle ja joukkueelle mahdollisuuden menestyä.

– Muuta ei asialle oikein voi tehdä, sillä ainakaan asian miettiminen ei paranna tilannetta millään tavalla. Jokainen kuitenkin haluaa voittaa, se on aivan selvä asia.

Vuosien varrella saavutetut palkinnot ja kunnia eivät kuitenkaan paina vaakakupissa uuteen kauteen lähdettäessä. Vanhoilla meriiteillä ei uusia saavuteta, mutta ne jättävät nälkää tulevaisuutta ajatellen.

– Menestyksen nälkä ei ole missään nimessä laantunut, päinvastoin. Kun pääsee maistamaan voittamista, haluaa vain kokea sen tunteen aina uudelleen.

Alkava kausi on Ohtamaalle toinen perättäinen Oulussa, ja yhteensä puolustaja on kantanut kärppäpaitaa yllään kymmenen kauden aikana yli 400:ssa ottelussa. Henkilökohtaisia tavoitteita Ohtamaalla ei itsellään ole, vaan joukkueen etu ajaa kaiken yli.

– Kaikki oma tekeminen tähtää vain siihen, että haluamme joukkueena menestyä.

Uusista pelaajista eniten huomiota on herättänyt Anttila, jonka sopimuksessa Ohtamaalla oli näppinsä pelissä. Toisille entuudestaan hyvin tutut pelaajat lähtevät nyt ensimmäistä kertaa jahtaamaan yhdessä Suomen mestaruutta komean menestysjonon jatkeeksi.

– Tuntuu hyvältä, että Anttila saapui Ouluun. Hän on täydellinen esimerkki joukkuepelaajasta. Anttila on erittäin ystävällinen ja tasapuolinen kaikkia pelaajia kohtaan, eikä hänen työntekonsa määrä laske missään vaiheessa ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle