Matilda Nilsson on kuuma nimi Naisten Liigassa - tämä on huomattu myös maajoukkueessa

Muut Sarjat / Haastattelu
21-vuotias Matilda Nilsson tavoittelee paikkaa tämän kevään kotikisoihin.
Kuva © Ronja Karhunen
Matilda Nilsson on tehnyt tällä kaudella Naisten Liigassa jo 33 maalia ja maajoukkueessakin on kertynyt otteluita tilille. Kuka hän oikein on ja mitä hänen uraltaan on odotettavissa?

Matilda Nilsson on 21-vuotias KalPassa pelaava hyökkääjä. Hän on kotoisin Kirkkonummelta, josta muutti jo 17-vuotiaana Kuopioon. Muuttoon vaikutti Nilssonin halu saada lisää haasteita uralleen sekä päästä kehittymään pelaajana eteenpäin. Hänelle tarjottiin hyvää roolia joukkueessa, minkä lisäksi hän sai opiskelupaikan Kuopiosta. Paremmin ei olisi voinut käydä nuorelle urheilijalle. 

− En olisi uskonut, että lähden niin nuorena kotoa pois. Olen aina ollut todella perheläheinen ihminen. Kuopioon muuttaminen kasvatti minua ihmisenä, mutta myös pelaajana. Täällä minulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä.

"Maailman parhaaksi naisjääkiekkoilijaksi nimetty Hayley Wickenheiser asui meillä, kun hän pelasi Mestistä"

Innostus jääkiekkoon on lähtenyt perheestä, sillä hänen vanhempansa ovat jäähalliyrittäjiä, joilla on perheyritys Kirkkonummella. Perhe on aina ollut urheilullinen ja isä on pelannut Nilssonin kanssa lajia kuin lajia. Isältä löytyy muun muassa nyrkkeilytaustaa. Jääkiekon lisäksi Nilsson on harrastanut jalkapalloa sekä jääpalloa.

Innostumista jääkiekkoa kohtaan lisäsi myös maailmankuulu naisjääkiekkoilija.

− Maailman parhaaksi naisjääkiekkoilijaksi nimetty Hayley Wickenheiser asui meillä, kun hän pelasi Mestistä HC Salamoissa (kausien 2002−2004 aikana), joten sieltäkin on tullut muutama kikka mieleen, Nilsson mainitsee. 

Huippu-urheilijan arjen kautta kohti kotikisoja

Yksi Nilssonin parhaista piirteistä pelaajana on hänen luistelunsa. Lisäksi hän on pelaajaprofiililtaan maalintekijätyyppiä. Tästä kertoo jo sekin, että hän oli tällä kaudella Naisten Liigan alkusarjassa pistepörssin kärjessä tehoilla 29+28.

Mikä on saanut hänet tällaiseen vireeseen?

− Hyvä arkirytmi. En opiskele tällä hetkellä, joten pystyn elämään kokopäiväisesti huippu-urheilijan arkea, Nilsson toteaa.

Nilsson on tehnyt tällä kaudella kovat tehot KalPan riveissä.
Kuva © Timo Savela

Oletus on, että hyvä pistetahti säilyy myös jatkosarjassa, jota Nilsson odottaa innoissaan. Jatkosarjassa ottelut ovat tasaisempia ja intensiivisempiä.

− Olen todella innoissani tästä uudesta muutoksesta. Henkilökohtaisesti sytyn tiukoista ja kovista peleistä.

Huippu-urheilijan arjen mahdollistaa Olympiakomitealta saatu 6000 euron arvoinen urheilija-apuraha. Nilssonin mielestä saatu apuraha kertoo siitä, että nais- ja tyttöjääkiekko on mennyt eteenpäin, ja siihen aletaan satsaamaan koko ajan lisää ja lisää. Opintojaan hän aikoo jatkaa myöhemmin ja haaveena olisi päästä lähihoitajaksi. Nilsson on saanut jo hieman kokemusta hoitajan tehtävistä, sillä hän toimii henkilökohtaisena avustajana 5-vuotiaalle autismipojalle.

Tällä hetkellä kaikki katseet ovat kuitenkin vielä jääkiekossa. KalPassa hän on kehittynyt muutaman vuoden aikana kokonaisvaltaisesti ja mennyt eteenpäin pelaajana. Kehitys on ollut huimaa ja se on huomattu myös Suomen maajoukkueessa. Nilsson on saanut jalkaa oven väliin maajoukkuetasolla ja toiveena on saada paikka tämän kevään kotikisoihin.

− Teen kaikkeni ja saa nähdä, mihin se riittää. 

Maajoukkuepaikan vakiinnuttamisen lisäksi Nilsson haaveilee siitä, mikä on varmasti jokaisen tosissaan pelaavan jääkiekkoilijan unelma - nimittäin olympialaiset. Ehkä vuoden 2022 olympialaisissa Naisleijonien kokoonpanossa näemme tämän nousevan tähden nimen.

» Lähetä palautetta toimitukselle