Matias Varttinen kaipasi suurempaa roolia, jota tuttu valmentaja tarjosi Jokipojissa

MESTIS / Haastattelu
Matias Varttinen nauttii kiekollisesta roolistaan Jokipojissa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ässien A-nuorissa hurjia tehoja nakutellut Matias Varttinen ei liigajoukkueessa pystynyt murtautumaan kiekolliseen rooliin, eikä 130 ottelua alemmissa ketjuissa puolustavassa roolissa tyydyttänyt nuoren hyökkääjän nälkää. Jokipoikiin siirtyi tuttu valmentaja, joten päätös hakea vauhtia Mestiksestä oli lopulta helppo.

Kaudella 2015-16 Ässien A-junioreissa pelannut Matias Varttinen iski kovat 28+34 tehot ja pääsi kolmasti pukemaan myös edustusjoukkueen pelipaidan päälleen. Pienikokoinen, luisteluvoimainen ja työteliäs nuori hyökkääjä raivasi itselleen paikan liigajoukkueessa ja sopi erittäin hyvin porilaisten alempien ketjujen työmyyräksi. Kolme kautta ja 130 liigaottelua eivät kuitenkaan tuoneet Varttiselle paikkaa tulosketjuissa, joten isompaa roolia oli etsittävä jostain muualta.

Ässissä kakkosvalmentajana toiminut Joni Petrell pestattiin Mestikseen Jokipoikiin uudeksi päävalmentajaksi ja Varttisen mielessä alkoi siintää vauhdin haku tutun valmentajan alaisuudesta sarjaporrasta alempana.

− Kyllähän kiekollinen rooli ja suurempi vastuu kiinnostivat kovasti. Halusin nähdä, miten pärjään siinä roolissa miesten tasolla. Petrellin siirtyminen Joensuuhun teki valinnasta lopulta todella helpon.

Jokipoikien kausi ei lähtenyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin, mutta alkukankeuksien jälkeen tulosta on alkanut tulla sekä joukkueen että Varttisen toimesta. Mestiksen vauhdikas ja viihdyttävä peli on ollut Varttisen mieleen ja hän tiesi sitä odottaakin. Sarjan tasaisuus kuitenkin hiukan pääsi hänet yllättämään.

− Mestis on todella vauhdikas sarja, tuntuu että joka ottelussa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Yllättävän tasainen sarja tämä. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, ja kärkeen on tunkua useamman joukkueen voimin.

Varttisen lisäksi joukkueesta löytyy muitakin porilaistaustaisia pelaajia, mutta porin murteesta ei ole valtakieltä pukukoppiin tullut. Päinvastoin, aika nopeasti joukkuekaverit alkavat kuittailemaan porilaista puhetapaa kuullessaan.

− Alussa kommunikointi näiden paikallisten kanssa meinasi tuottaa vaikeuksia, mutta kyllähän heitä on oppinut ymmärtämään. Onneksi Joensuu on samankokoinen kuin Pori, joten ei täällä eksymään juuri pääse eikä ole navigaattoria tarvittu.

Liigakaukalot siintävät edelleen Varttisen mietteissä, sen eteen hän tekee hartiavoimin töitä päivittäin. Luisteluvoimaa sekä pelinrakentelua parhaina puolinaan pitävä Varttinen pyrkii kehittämään vielä suoraviivaisuutta sekä kokonaisvaltaista pelaamistaan. Puolustuspelaamista pitää aina pystyä parantamaan, varsinkin jos mielii takaisin Liigaan. Muista Jokipoikien pelaajista hän nostaa esille maalivahdit Kasperi Kotkaniemen sekä Roope Taposen tulevaisuuden tähtinä, joita suuren yleisön kannattaa seurata erittäin tarkasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle