Matias Maccelli antoi tamperelaistyylisen näkemyksen pelitaidoistaan − "Varmaankin myös pelit Pohjois-Amerikan pienemmässä kaukalossa ovat helpottaneet tekemistä"

LIIGA / Haastattelu
Maccelli iski voittomaalin Ässien verkkoon.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Ilves esiintyi lauantaina kotihallissaan voitokkaasti, kun se kaatoi Ässät maalein 2−0. Päätöserässä ratkaisun tyhjään maaliin teki Joona Ikonen, mutta voittomaalin toisessa erässä iski Matias Maccelli.

− Tämä oli viikon kolmas peli, mutta teimme yhdessä hyvin töitä sekä puolustimme hyvin. Sitä kautta tulivat myös tarvittavat maalit ja arvokkaat kolme pistettä, Maccelli tuumi.

Ilves laukoi kiekon kohti Ässien maalivahti Daniil Tarasovia 24 kertaa, kun taas porilaiset pääsivät koettelemaan Ville Kolppasta vain 14 kertaa. Ilves-vahdin torjunnoista puolet tulivat päätöserässä, kun vieraat pääsivät ylivoimallekin.

− Pelasimme hyvin viivojen päällä ja lisäksi saimme laitettua kiekkoa syvälle vastustajan päätyyn. Äijät ehtivät myös hyvin perään, luonnehti Maccelli keinoja, joilla tupsukorvat pitivät Ässät laukaisumäärällisesti kurissa.

Pienikokoinen Maccelli näyttää pelatessaan siltä kuin hänellä olisi koko ajan muutama sekunti muita enemmän aikaa tehdä ratkaisuja kiekollisena. Liekö turkulaislähtöinen hyökkääjä oppinut Tampereella vaatimattomuutta, mutta hän antoi kunnian peliesityksistään joukkuekavereille.

− Ehkä se johtuu siitä, että pelaan hyvien jätkien kanssa. Saan kiekkoja sellaisiin paikkoihin, että näyttää siltä kuin minulla olisi aikaa ja tilaa. Varmaankin myös pelit Pohjois-Amerikan pienemmässä kaukalossa ovat helpottaneet tekemistä täällä.

Ilves lähestyy kymmentä pelattua ylivoimaa ilman maalia. Joukkue keikkuu aivan Liigan kärkipaikalla ylivoiman tehokkuusprosenteissa. Lauantaina Maccelli teki oman osumansa täsmälleen kaksi minuuttia ässäjäähyn alkamisesta, mutta tilastoihin osumaa ei ylivoimamaalina merkitä.

− Olemme mielestäni pyörittäneet hyvin. Täytyy saada vain enemmän kiekkoa maalille. Olemme ehkä hienostelleet liikaa, Maccelli järkeili.

Vuosi 2019 lähestyy loppuaan, mutta 19-vuotiaalla on vielä paljon tavoitteita ennen joulupukin tuloa.

− Olen vielä muutaman pelin Ilveksen mukana ja yritän auttaa joukkuetta voittamaan. Sen jälkeen tulee toivottavasti kutsu alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Suomea edustamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle