Matias Mäntykivi osui pudotuspelidebyytissään ja lähetti maalillaan Kärppien Galimovin vaihtoon: "Ohitimme vauhdilla heidän trapinsa"

LIIGA / Haastattelu
Matias Mäntykivi nautti pudotuspelitunnelmasta.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Matias Mäntykivi viihtyi Liigan pudotuspelitunnelmassa. Hänen osumansa viimeisteli Ilveksen hurjan alkukiihdytyksen ja päätti kärppävahti Stanislav Galimovin iltapuhteen alle aikayksikön.

Ilves otti puolivälieräsarjan ensimmäisen voiton sunnuntaina Kärppiä vastaan. Tupsukorvat rymistelivät oululaiset nurin vakuuttavin 5−1-numeroin. Kotijoukkueen kolmannen maalin iski ensimmäistä pudotuspelikevättään pelaava Matias Mäntykivi. Osuman jälkeen Kärpät vaihtoi maalivahtia. Peliä oli täsä vaiheessa pelattu alle kymmenen minuuttia.

− Olihan se hienoa, että saimme ison kolmen maalin johdon. Kotiyleisön edessä se oli todella upeaa, Mäntykivi hehkutti.

Hurja alku johdatti Ilveksen lopulta selvään voittoon. Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty, sanotaan. Sanonta päti myös Tampereella sunnuntaina. Ilves-leirissä keskityttiin perusjuttuihin.

− Tarvitsimme päättäväisyyttä ja itsevarmuutta. Tiedämme pystyvämme voittamaan kaikki tässä sarjassa, jos pelaamme niin kuin olemme sopineet. Maalit toivat lisää virtaa emmekä ajatelleet pelin olevan siinä vaiheessa ohi, Mäntykivi totesi.

Ilves voitti runkosarjassa Kärpät kaikissa neljässä kohtaamisessa. Sittemmin oululaisten penkin takana päävalmentaja vaihtui Lauri Mikkolasta Lauri Marjamäkeen. Pelitavallisia eroja Mäntykivi ei ollut huomannut.

− Ei siellä erikoisesti ollut mitään ollut muuttunut. He ovat puolustaneet hyvin aiemmissa peleissä, mutta tänään ohitimme vauhdilla heidän trapinsa. He varmasti puolustavat huomenna paremmin ja ottavat vähemmän jäähyjä.

Ehjät 60 minuuttia toiveissa myös maanantaina

Ilves hallitsi suurinta osaa ottelusta, eikä Kärpät saanut kuin hetkittäin painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn.

Oliko puolivälieräavaus Ilvekseltä ehjä 60-minuuttinen?

− Oli tämä sellainen. Kaverikin sai paikkoja, mutta puolustimme ne hyvin pois. Marek (Langhamer) pelasi hyvin. Kärpät on taitava joukkue, mutta meidän pitää vaan malttaa puolustaa. Heidän kavennusmaalistansakin jatkoimme vaan puolustamista, Mäntykivi kiitteli.

Ilves ei ole historiansa aikana onnistunut kertaakaan voittamaan paras seitsemästä -sarjaa, vaikka Tampereella on takavuosina totuttukin näkemään tupsukorvien menestystä. Nykyinen joukkue mielii tehdä muutoksen asiaan.

− Lähdemme rikkomaan sitä trendiä. Pystymme siihen kyllä ja meillä on laaja pelaajamateriaali sekä hyviä yksilöitä. Pelaamme nopeaa jääkiekkoa ja kaverilla on takuulla kiire, Mäntykivi lupaa.

Ilveksen ja Kärppien ottelusarja jatkuu jo huomenna maanantaina Oulussa. Tampereen ja Oulun välinen etäisyys on noin 500 kilometriä, joten aikataulu on tiukka.

Mäntykivelle kevään 2022 pudotuspelit ovat uran ensimmäiset Liigassa. Hyökkääjä kokee, että hän elää parhaillaan pelaajan parasta aikaa. Sunnuntain kotiottelu oli Mäntykivelle ensimmäinen pudotuspeliottelu.

− Vähän ennen peliä ehä vähän jännitti. Oli odottava fiilis, mutta peliin mukaan päästyäni jännitys laukesi. Aisti kyllä, että on erilainen tunnelma kuin runkosarjassa, Ilves-hyökkääjä päätti.

Muokattu: 27.3.2022, kello 19.21: Otsikkoa tiivistetty ja ingressiä lavennettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle