Matias Lehtonen ei anna tuomareiden vaikuttaa omaan peliinsä − "Se on aina mitä se on"

LIIGA / Haastattelu
Matias Lehtoselle jäi hyvä fiilis voitosta
Kuva © Jarno Hietanen

Marraskuun lopussa TuTosta ensin lainalle Tapparaan tullut Matias Lehtonen siirtyi nopeasti varsinaisesti kirvesrintojen palkkalistoille. Loppuvuoden pienen loukkaantumisen jälkeen Lehtonen on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

Tamperelaisten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on iloinen, että Lehtonen sai itsenä pelikuntoon. Hän pitää Lehtosta on hyvänä taistelija ja energiapelaajana.

− Lehtonen on erittäin hyvä roolissaan. Leventävä pelaaja, laajentaa materiaalia. Hän antaa aina kaikkensa kentällä, Rautakorpi kehui.

Lehtonen itse oli hyvillä mielin taskuun jääneistä sarjapisteistä, eikä vähätellyt uransa avausmaalin merkitystä.

− Tottakai maali maistui hyvältä, ei sitä voi kieltää. Kyllä se kiekko johonkin talteen laitetaan, Lehtonen tarinoi.

"Kyllä se kiekko johonkin talteen laitetaan"

Tappara pelasi jo kolmatta kertaa viiden päivän sisään, mutta Lehtonen ei uskonut sen vaikuttaneen joukkueeseensa, vaan kehui omiensa liikettä.

− Ei minulla ainakaan painanut jaloissa. Meillä on tällä hetkellä niin hyvä liike koko joukkueella ja jokainen jätkä jaksaa varmasti luistella, Lehtonen sanoi.

Lehtonen pitää nimenomaan liikettä tällä hetkellä joukkueensa suurimpana aseena. 

− Luistelemme käytännössä vastustajan nurin.

Tuomarilinja ei vaikuttanut Tapparan peliin

Ajoittain ottelussa tunteet kuumenivat, etenkin katsomon puolella, sillä tuomarilinja oli ailahteleva. Pari selvää jäähyä jäi viheltämättä,mutta Lehtonen itse sai melko kevyen näköisesti kaksiminuuttisen. 

"Luistelemme käytännössä vastustajan nurin"

− Tuomarit säätelee sen oman pelinsä, se on aina mitä se on. Ei se vaikuta minun tekemiseeni, pelaan aina omaa peliäni, Lehtonen tuumi.

Tappara kesti alivoimansa ja ratkaisi pelin heti Lehtosen jäähyn jälkeen kahdella nopealla osumalla. Lehtosen mukaan siitä tuli hyvä fiilis ja oli helppo pelata loppuun asti pitäen vastustaja poissa pahanteosta.

Hyvien esitysten jälkeen Lehtonen ei kuitenkaan ollut vielä valmis lopullisesti naulaamaan liigapaikkaansa, vaikka myönsi että tavoite on pelata jatkossakin Liigassa.

− Yritän päästä pelaamaan enemmän ja paremmassa roolissa. Sitä kohti tehdään töitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle