Markus Nurmi nauttii pelaamisesta tutussa ympäristössä - "Tätä olen aina halunnut"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nurmi esiintyi edukseen Pitsiturnauksen avausottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Markus Nurmi palasi yhden kauden tauon jälkeen tuttuun mustavalkoiseen peliasuun. "Makke" haluaa olla johtava pelaaja TPS:ssä.

TPS:n Pitsiturnauksen ensimmäisessä ottelussa SaiPaa vastaan ykkösketjussa Markus Nurmi viiletti Petrus Palmun ja Linus Fröbergin kanssa.

– Hyvältä tuntui pelata. "Petun" kanssa aikaisemmin pelannut samassa kentässä. Fröberg on hyvä pelaaja. Tuntuu olevan vauhdikas pelaaja, niin siinä on hyvä pelata poikien kanssa. Täytyy tietenkin huomioida, että nyt pelataan Pitsiturnauksessa ja täällä peli on aina vähän erilaista. Jäässäkään ei ollut kehumista, mutta muuten nautin pelaamisesta, vaikka raskasta on vielä tähän aikaan kaudesta.

Nurmi palaa TPS:n paitaan yhden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Milwaukee Admiralsissa vietetty kausi oli opettavainen kokemus "Ruskon leijonalle".

– Yksinolemista siellä sai ainakin harjoitella ihan riittävästi. Pelillisesti erilaista kiekkoa, vähän nopeampaa. Sikäläiseen pelitapaan en sopeutunut oikein missään vaiheessa. Nyt on mukava taas olla Turussa.

Nurmi teki TPS:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka sisältää ulkomaanoption. Hyökkääjä on hankittu Turkuun takaisin tuloksentekijäksi. Kysymykseen pystyykö hän kantamaan sen roolin, hän vastaa yksiselitteisesti.

– Luotan itse siihen, että riittää, pienestä asti olen siihen rooliin halunnut. Lähden rohkeasti sitä kohti ja toivon, että pystyn kantamaan johtavan pelaajan roolin.

Heti ensimmäisessä ottelussa Nurmi pääsi näyttämään, miksi hänet on Turkuun haluttu takaisin. Hän teki varsinaisella peliajalla joukkueensa ainoan maalin ylivoimalla tutkaparinsa Petrus Palmun syötöstä.

– Ylivoimaa ei ole yhtään keritty harjoittelemaan. Ennen peliä vähän paperilla katsottiin asioita läpi. Ei paljon sovittu, mutta Palmun ja (Topias) Haapasen kanssa olen pelannut ennenkin niin tietään minkälaisia kaverit on niin se helpottaa pelaamista.

Tulevaksi kaudeksi TPS:n johtoporras halusi selvän pelillisen muutoksen, kun Jussi Ahokkaan tilallle palkattiin Tommi Miettinen. Nurmi kerkesi yhden kauden pelaamaan Ahokkaan valmennuksessa ennen kuin siirtyi rapakon taakse. Pelillisiä muutoksia on myös Nurmen mukaan tulossa.

– Alkuun ainakin tuntuu siltä, että on rohkeampaa peliä. Saa tehdä paljon kiekolla juttuja. Välillä tulee virheitä ja ne koitetaan paikata parhaan mukaan. Siitä ei jää kiinni, ettei uskallettaisi pelata. Aika karvaavaa jääkiekkoa halutaan pelata.

Nurmi on pelaaja, joka herättää voimakkaita tunteita sekä puolesta että vastaan. Kaksi edellistä Suomessa pelattua kautta ovat molemmat päätyneet finaalitappioon. Molempina kausina Nurmi pääsi vastustajan kannattajien hampaisiin.

– Tätä hommaa tehdään kaikille jääkiekon seuraajille. On kiva, että herätän tunteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle