Markus Nurmi ennätys taskussa, kehno maku suussa – ”Varmaan sitä sitten joskus osaa arvostaa”

LIIGA / Haastattelu
Markus Nurmi joutuu finaaleissa selviytymään ahtaissa väleissä.
Kuva © Tiia Mahkonen

Markus Nurmi on viime ajat esiintynyt kaukalossa tavalla, jolla lunastetaan ikisuosikin asemaa TPS-fanien kirjoissa. Lauantain toisen Liiga-finaalin tasoitusmaalin esityö ja yhteistyö Juuso Pärssisen kanssa taas oli materiaalia, josta rakennetaan legendoja kiekkokaupungissa.

Maalia pyöritellään mustavalkoisissa nostatuskoosteissa vuosia vaikkapa Saku Koivun tai Kari Jalosen TPS-urotekojen rinnalla.

Juuri kyseisen legendakaksikon Nurmi on viime päivinä jättänyt taakseen yhdellä mittarilla. Syöttöpiste Pärssisen osumaan oli Nurmen pudotuspelikevään 19. piste. Se on Palloseuran yhden kauden ennätys. Tilastossa on takana pitkä lista nimiä suomalaisen jääkiekon palkintokaapin päältä.

Maalia seurannut korvia riipivä meteli ja hurmos ovat varmasti asioita, joita pääosan esittäjät itsekin muistavat pitkään. Turkulaisten kiuas kylmeni kuitenkin silmänräpäyksessä, kun Charles Bertrandin onnekas voittomaali jatkoerässä jätti kotijoukkueelle vain karvaan pettymyksen.

Ennätysmiehellekin henkilökohtainen merkkipaalu oli taiston tauottua toissijainen asia.

– Tällä hetkellä se on ihan sama, kun peli hävittiin. Varmasti sitä joskus sitten joskus osaa arvostaa eri tavalla.

– Nyt on totta kai paska fiilis, ei mitään muuta, Nurmi summasi koko TPS-leirin tunnelmat.

TPS paransi otteitaan avausfinaaliin nähden ja vielä ottelun sisälläkin lauantaina. Monena muuna iltana Liiga-kaukaloissa se olisi riittänyt voittoon, mutta tällä kertaa vastassa oli Tappara, joka ei heikkouden merkkejä juurikaan osoittanut edes kotijoukkueen vahvoina hetkinä.

Turkulaistähti löysi pienellä miettimisellä kuitenkin positiivisen puolen tappiollisesta koitoksesta.

– Oikeastaan se, miten me lopulta alettiin pelata, hallittiin loppupeliä, otetaan se draivi mukaan seuraavaan peliin. Alku oli meiltä vähän tukkoista, mutta parannettiin koko pelin ajan. Sillä tavalla jäi pieni positiivinen tunne, Nurmi pohti.

Nurmi lisäsi perään, ettei tappio sinänsä jättänyt seliteltävää. TPS:llä oli tilaisuutensa voittaa ottelu kolmannen erän lopulla, mutta tulos jäi tekemättä.

– Siinä oli saumat laittaa pelit poikki, oli hyviä tontteja ihan tarpeeksi. Ei tehty maalia, niin kaveri sai sitten vähän pomppukiekolla omansa.

TPS:n kehuttu ykkösvitjakin on joutunut aiemmasta poikkeavalla tavalla ahtaalle Tapparaa vastaan. Vaikka turkulaistrio painaa peliä vahvasti hyökkäyspäätyyn, aiemmissa ottelusarjoissa hyvällä tahdilla syntyneet huippuluokan maalintekopaikat vaikuttavat välillä katoavalta luonnonvaralta. Lauantain osumakin syntyi olemattomassa tilassa lähes väkisin yksilösuorituksilla.

– Tietysti Tappara puolustaa meitä hyvin, ei niitä mahdollisuuksia ihan liukuhihnalta tule. Mutta kyllä se tulos sieltä tulee vielä, Nurmi lupaa.

Mutta millä pelin kulku ja etenkin tulos sitten voi kääntyä kolmannessa finaalissa?

– Luulen, että se on meidän työmoraali, joka tuo tulosta. Nyt tuntui jo, että Tappara alkoi lopussa vähän väsyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle