Markus Nurmi HIFK-fanien edessä tuulettamisesta: "Piti antaa vähän takaisin"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nurmi pääsi tuulettamaan ottelun tasoittanutta maalia minuutti ennen loppua.
Kuva © Ville Tohka
TPS nousi HIFK:ta vastaan kahden maalin takaa voittoon. Illan puhutuin nimi oli Markus Nurmi, ainakin jos HIFK:n kannattajilta kysytään.

TPS tuli HIFK:ta vastaan rinnalle ja ohi. Lopulta voitto irtosi voittomaalikisan jälkeen. Näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4–3 turkulaisille.

TPS:n tasoitusmaalista ja ratkaisevasta rangaistuslaukauksesta vastasi sama mies, Markus Nurmi. Nurmi ja oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen vaikean alkukauden jälkeen.

– Ihan hyvä peli meiltä. Tarvitsimme tämän voiton, sillä meillä ei ole kauhean hyvin kulkenut. Oli selvästi parempaa peliä meiltä kuin aiemmin, oli tosi makeaa päästä tappioasemasta rinnalle ja ohi.

Nordenskiöldinkadun jäähalli on tunnettu vaikeana vieraspelipaikkana. Tällä kaudella HIFK on ollut sarjan neljänneksi paras kotijoukkue. Nurmi huomasi tämän perjantai-iltana.

– Oli vaikea peli, tämä ei ole ikinä helppo paikka pelata. HIFK on todella laadukas joukkue, joten täällä täytyy aina pystyä parhaimpaansa, jos haluaa voittaa. Senkin vuoksi oli hienoa, että pystyttiin kahden maalin takaa nousemaan voittoon.

TPS nousi kahdesti takaa rinnalle ja lopulta ohi. Nurmella oli selkeä käsitys, mikä johti joukkueen nousuun fyysisessä kamppailussa.

– Kyllä se oli neljän kentän joukkuepeli, teimme kovaa työtä koko ajan. Olisi ollut paikkoja jo aikaisemminkin, mistä oltaisiin voitu tehdä, mutta hienoa näinkin.

Kotiyleisön silmätikkuna

Nurmi onnistui raivostuttamaan HIFK:n kannattajat ottelun toisessa erässä. Tämän jälkeen aina Nurmen koskiessa kiekkoon kuului yleisöstä buuausta.

Nurmea ei itseä haitannut yleisöstä tullut palaute, vaan päinvastoin. Nurmi kertoo saaneensa lisää energiaa yleisöstä.

– Se on todella hienoa aina, kun tulee painetta. Totta kai se huutelu lisäsi virtaa, kun halli käytännössä täynnä ja hyvä meteli.

Tasoitus- ja rankkarimaalin jälkeen Nurmi meni tuulettamaan HIFK:n kannattajakatsomon eteen. Nurmen mukaan tuuletukset eivät olleet etukäteen suunniteltuja.

– Kyllä se taisi tulla ihan siinä. Sieltä tuli sen verran huutelua, että piti antaa vähän takaisin, kun pystyi.

Mitään ei Nurmella jäänyt silti kotijoukkueen kannattajista hampaankoloon.

– Ei mitään pahaa sanottavaa. Se on todella hienoa, että on näin paljon porukkaa hallissa. Oli ihan mahtavaa pelata.

NHL-unelman tavoittelu elää

Markus Nurmi vietti viime kauden Nashville Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa. Nurmi kuitenkin jätti Pohjois-Amerikan kaukalot ensimmäisen kauden jälkeen. Pelillisesti Nurmelle jäi kuitenkin jotakin käteen.

– Pohjoisamerikkalainen peli on vähän erilaista. Pelataan aika paljon enemmän ylöspäin. Siellä myös taklataan enemmän, joten siinä kehittyi.

NHL-unelman suhteen Nurmi ei kuitenkaan heitä vielä kirvestä kaivoon.

– Totta kai tavoitteena on vielä NHL, jos pelaajalla ei ole sellaista tavoitetta, niin kannattaa miettiä lopettamista.

TPS:n pelit jatkuvat jo tänään, kun turkulaiset matkaavat Tapparan vieraaksi Tampereelle. Nurmi odottaa ottelusta samanlaista kuin perjantainakin.

– Hienoa mennä Nokia-areenalle pelaamaan, siellä on varmasti samanlainen fiilis. Paljon porukkaa tulossa, lisäksi kova joukkue vastassa eli hyvä peli tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle